Ειδήσεις

Στην Ευρωβουλή οι διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων για εξισωτική

Με νέα του παρέμβαση ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς φέρνει στην Ευρωβουλή τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την «κατά σύστημα» πια, όπως αναφέρει, μειωμένη από το υπουργείο Γεωργίας και τον ΟΠΕΚΕΠΕ καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και ευρωβουλευτής ήδη από τις 20/8/2014 είχε υποβάλει γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή σχετικά με τη μειωμένη εξισωτική αποζημίωση έτους 2013 που καταβλήθηκε στους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Από τότε, όπως αναφέρει, η κατάσταση όχι μόνο δε διορθώθηκε αλλά οξύνθηκε περαιτέρω, με αποτέλεσμα προ ολίγων ημερών χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφοι να διαμαρτυρηθούν μαζικά ανά την Ελλάδα καθώς έλαβαν δραστικά μειωμένη και την εξισωτική αποζημίωση έτους 2014.

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς υπέβαλε και νέα γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή, στην οποία, αφού επισημαίνει ότι σε πολλούς Έλληνες κτηνοτρόφους εκκρεμεί και η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης 2013, ερωτά την Επιτροπή εάν είναι ενήμερη για τη δραστική μείωση που έχει υποστεί η εξισωτική αποζημίωση έτους 2014 που καταβλήθηκε στους Έλληνες κτηνοτρόφους και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει «αφενός μεν προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που προέκυψαν για άλλη μια φορά σε βάρος των φτωχοποιημένων από το μνημόνιο Ελλήνων κτηνοτρόφων λόγω της καταβολής σε αυτούς μειωμένης της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2014» και αφετέρου, όπως αναφέρει, «προκειμένου να τηρηθεί η ορθή εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων του δικαίου της Ε.Ε. εκ μέρους του υπουργείου Γεωργίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Σχόλια