Ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ντέμης Ρούσσος

Μια σπουδαία προσωπικότητα του καλλιτεχνικού χώρου και ένας Έλληνας που αγαπήθηκε διεθνώς όσο λίγοι δε βρίσκεται πια μαζί μας.

Η είδηση λόγω εκλογών πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, και δεν ανακοινώθηκε παρά σήμερα, αλλά πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Νοσοκομείο "Υγεία" ο σημαντικός, διεθνής Έλληνας τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος.

Ο Ντέμης Ρούσσος ήταν 69 ετών και πέθανε στο Νοσοκομείο "Υγεία" δίπλα στην συντετριμμένη κόρη του. Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι από τον Νίκο Αλιάγα, με ενημέρωση στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Ο σπουδαίος Ντέμης Ρούσσος αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας. Η είδηση δεν έγινε γνωστή νωρίτερα καθώς αποφάσισε η οικογένεια να μη γίνει γνωστό λόγω των εκλογών.

Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από γονείς Έλληνες - μάλιστα η μητέρα του ήταν η γνωστή καλλιτέχνις της εποχής με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.

Μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ο Ντέμης Ρούσσος συμμετέχει σε μουσικά συγκροτήματα χωρίς επιτυχία μέχρι το 1968 που με το συγκρότημα "Aphrodite's Child", ως τραγουδιστής αλλά και μπασίστας, γίνεται ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς διέθετε μια ιδιαίτερη χροιά φωνής που τον έκανε να ξεχωρίζει.

Το συγκρότημα μετά τη διεθνή του επιτυχία διαλύεται και ο τραγουδιστής συνεχίζει την καριέρα του μόνος πια, κάνοντας σποραδικές ηχογραφήσεις.

Το 1970 μαζί με το έτερο "παιδί της Αφροδίτης", Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφορούν το δίσκο "Sex Power", και το 1977 το "Magic", ενώ καλύτερη συνεργασία τους αποδείχθηκε το "Race to the End", μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar "Οι Δρόμοι της Φωτιάς", το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε και στα Ισπανικά με τον τίτλο "Tu Libertad".

Το 1982 ο Ντέμης Ρούσσος συμμετείχε στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας "Blade Runner".

Η πρώτη σόλο δισκογραφική επιτυχία ήρθε με το "We Shall Dance" που τον καθιέρωσε ως κορυφαίο τραγουδιστή πανευρωπαϊκά, κάνοντας την καριέρα του να εκτοξευτεί τη δεκαετία του '70, καθώς συνεχίστηκε με πολλούς επιτυχημένους δίσκους.

Ειδικά το τραγούδι "Forever and ever" ανέβηκε στην κορυφή πολλών ευρωπαϊκών charts το 1973.

Το 1974 κυκλοφορεί το "White Sails", μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού "Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε" του Δήμου Μούτση, με τον οποίο και συνεργάστηκε στη συνέχεια.

Μεγάλες επιτυχίες αποτέλεσαν τα τραγούδια "My Friend the Wind", "My Reason", "Velvet Mornings", "Goodbye My Love, Goodbye", "Someday Somewhere" και "Lovely Lady of Arcadia", τα οποία επανακυκλοφόρησε αργότερα σε διάφορες άλλες γλώσσες, ενώ το LP με τίτλο "Demis" έγινε χρυσό στην Αμερική.

Το 1980 τραγούδησε ντουέτο μαζί με τη Florence Warner και με τον Dick Morrissey στο σαξόφωνο το "Lost in Love" των "Air Supply", σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

To 2010 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, δίνοντας μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό συνέχιζε με ηχογραφήσεις και περιοδείες, κάνοντάς μας περήφανους που ένας Έλληνας μουσικός ήταν τόσο αγαπητός και εκτός ημεδαπής.

Σχόλια