Ειδήσεις

Ποια είναι η νέα "πρώτη κυρία" της Ελλάδας

Χαμηλά "πέταξε" η Περιστέρα, κρατώντας χαμηλό προφίλ, ακόμη και σε αυτήν την κρίσιμη μάχη για τον άνθρωπό της. Χωρίς να πάψει ούτε στιγμή να στηρίζει με το δικό της τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα, προτίμησε να μην κάνει δημόσιες εμφανίσεις, ούτε τώρα, η όμορφη Περιστέρα ή Μπέτυ, με τους "παπαράτσι" μάταια να την κυνηγούν για μία κοινή τους πόζα.

Οι δημόσιες εμφανίσεις τους πέρυσι το καλοκαίρι ήταν χαρακτηριστικές. Είχαν καταγραφεί από τους τηλεοπτικούς φακούς και τους φωτογράφους μαζί χέρι-χέρι, ο Αλέξης και η Περιστέρα, να πηγαίνουν σε παραστάσεις στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής. Στην Αίγινα τους βλέπουν κατά καιρούς από την άνοιξη και μετά, όπου φιλοξενούνται σε φίλους τους, ενώ η τελευταία κοινή τους έξοδος ήταν στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2014, στο γάμο της βουλευτού Ζωής Κωνσταντοπούλου. Και είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρεται η σύντροφος του Αλέξη ότι ακόμα και εκεί, ενώ όλοι σηκώθηκαν να χορέψουν, παρέμειναν ήσυχοι στο τραπέζι τους.

Μάλιστα, όταν πριν από μερικά χρόνια ήταν στη νότια Κρήτη και παραθέριζαν, ένας φωτογράφος που τους παρακολουθούσε άρχισε να βγάζει φωτογραφίες τη στιγμή που έκαναν μπάνιο. Και όπως έγραψε το "Έθνος", η σύντροφος του νέου Αλέξη δε δίστασε να επιτεθεί φραστικά στο φωτογράφο λέγοντάς του: «Αυτό που κάνεις είναι βρόμικο». «Βρόμικη δουλειά κάνει ο σκουπιδιάρης», ήταν η απάντηση που εισέπραξε. «Ο σκουπιδιάρης κάνει έντιμη δουλειά», ήταν η απάντησή της!

Η Περιστέρα είναι γεννημένη στην Καρδίτσα από οικογένεια βιοπαλαιστών. Η 40χρονη Μπέτυ Μπαζιάνα από την εφηβική της ήδη ηλικία πρωτοστατούσε στους κοινωνικούς αγώνες και έδειχνε εξαιρετικό δυναμισμό. Πνεύμα ανήσυχο, υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (ΚΝΕ) και είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με το νυν σύντροφό της Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκε στα μαθητικά έδρανα. Κανείς από τους δυο τους δε φανταζόταν τότε πως ο εφηβικός τους έρωτας θα κατέληγε μερικά χρόνια αργότερα στη συμβίωση και στη δημιουργία της δικής τους οικογένειας. Η πρώτη τους επαφή έγινε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Άνθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν πως η Μπέτυ είναι η γυναίκα που εμπνέει τον Αλέξη Τσίπρα, του δίνει δύναμη να συνεχίσει τους πολιτικούς του αγώνες και τον στηρίζει στις δύσκολες στιγμές.

Μαζί από μαθητές… Πρωτοστατούσαν στις καταλήψεις

Στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 1990 αγωνίζονταν μαζί. Αν και δεν έχουν ενωθεί μέχρι στιγμής με τα δεσμά του γάμου (και οι δυο δηλώνουν κατά του συγκεκριμένου θεσμού), έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η σύζυγός του είναι κατά των κοινωνικών συμβάσεων. Όχι μόνο του γάμου (έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και δεν έχουν παντρευτεί), αλλά και της βάφτισης.

Στα δύο αγόρια τους πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας, καθώς αρνήθηκαν να τα βαφτίσουν στην κολυμβήθρα. Το πρώτο τους παιδί ήρθε στον κόσμο το Μάιο του 2010 και πήρε το όνομα Παύλος, το όνομα δηλαδή που είχε και ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δεύτερος διάδοχός τους γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2012 και στην τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αίγινας τού δόθηκαν τα ονόματα Ορφέας και Ερνέστο. Προφανώς επηρεασμένος ο μπαμπάς από τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα...

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια