Ειδήσεις

Ισπανικός Τύπος: Αέρας αλλαγής στην Ευρώπη με τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Για μία νέα εποχή, με αλλαγές στην Ευρώπη, η οποία θα προκαλέσει "ντόμινο" και η οποία θα επηρεάσει ιδιαίτερα την Ισπανία, συνδέουν τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. «Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς», αναφέρει ο Ισπανικός Τύπος «εγκαινιάζει ένα νέο κομματικό σύστημα και αναγκάζει την Ευρώπη να σκεφτεί πολιτικές κατά της κρίσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει μία νέα εποχή» είναι ο τίτλος της El Pais και ο υπότιτλος: «Ο θρίαμβος της ριζοσπαστικής αριστεράς εγκαινιάζει ένα νέο κομματικό σύστημα και αναγκάζει την Ευρώπη να σκεφτεί πολιτικές κατά της κρίσης», ενώ η El Mundo με τίτλο "Η Ευρώπη παίζεται στην Ελλάδα», σημειώνει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική "επιδημία" στην Ευρώπη. O Αλέξης Τσίπρας παρομοιάζεται με «φλαουτίστα» που «μαγεύει την Ελλάδα και φοβίζει την Ευρώπη».

«Ό,τι συμβαίνει αυτή την Κυριακή στην Ελλάδα» γράφει η εφημερίδα EL Periodico και σημειώνει: H νίκη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει έναν αέρα αλλαγής και θα έχει μεγάλες συνέπειες κυρίως στην Ισπανία, μία χώρα που διανύει έτος εκλογών και όπου αυτός ο σχηματισμός έχει ένα αδελφό κόμμα, τους PODEMOS.

Σχόλια