default-image

Βγαίνουν... τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία

Ελλάδα
Βγαίνουν... τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και ακόμη δεν υπάρχουν εκλογικά αποτελέσματα αλλά μόνο τα exit polls και οι εκτιμήσεις, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχουν βγει ήδη... τα μαχαίρια και γίνονται οι πρώτες (μάλλον έντονες) ζυμώσεις για την "επόμενη μέρα".

Παρότι δεν υπάρχει ακόμη ποσοστό, οι εκτιμήσεις για ένα ποσοστό περί του 25% θεωρούνται «φοβερή ήττα» από τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί αυτό με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι, αναμένοντας τα εκλογικά αποτελέσματα, αναγνωρίζει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει ωστόσο ότι τα exit polls δεν είναι τα οριστικά αποτελέσματα. Επικαλούνται μάλιστα το exit poll της εταιρείας Kapa Research το οποίο μειώνει τη διαφορά των δύο μονομάχων σε 33,5%-28% και σε καμία περίπτωση δε δίνει αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ.

Διάγγελμα Σαμαρά απόψε, μετά το αποτέλεσμα

Ο Αντώνης Σαμαράς θα προβεί σε διάγγελμα απόψε για να τοποθετηθεί επί του εκλογικού αποτελέσματος και να κάνει πιθανότατα την πρώτη αυτοκριτική του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την ηγεσία της Ν.Δ. Αντίθετα, θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης της Ν.Δ. και θα είναι εκ νέου υποψήφιος όταν τεθεί θέμα ηγεσίας.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, "καραμανλικοί" και "μητσοτακικοί" έχουν προχωρήσει ήδη τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα. Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί και η Ν.Δ. να οδηγηθεί άμεσα σε Συνέδριο «ιδεών και θέσεων». Κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό για «δεξιά στροφή» και σοβαρά επικοινωνιακά λάθη κατά την προεκλογική περίοδο. Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκρίνουν για μεταβατικό πρόεδρο της Ν.Δ. τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, ανέφερε: «Εγώ δε θα αμφισβητήσω τον Αντώνη Σαμαρά. Θα κινηθώ μόνο αν ο ίδιος παραιτηθεί ή αν μου το ζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News