Ειδήσεις

Επιτέλους μικροβιολόγος και οφθαλμίατρος στο ΠΕΔΥ

Με εννέα επικουρικούς γιατρούς στελεχώνεται η μονάδα του ΠΕΔΥ Ηρακλείου, με την εφιαλτική κατάσταση σε σχέση με το κλείσιμο ραντεβού με γιατρούς να ομαλοποιείται άμεσα.

Από τους εννέα επικουρικούς γιατρούς, ήδη δύο έπιασαν δουλειά. Πρόκειται για ένα μικροβιολόγο και έναν οφθαλμίατρο, ενώ οι υπόλοιποι επτά επικουρικοί γιατροί θα προσληφθούν μετά το πέρας των εθνικών εκλογών, όπως δήλωσε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο ορθοπεδικός και υπεύθυνος στη μονάδα του ΠΕΔΥ Ηρακλείου Δημήτρης Κλάδος. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να τοποθετηθούν στις θέσεις τους δύο παιδίατροι, τρεις γενικοί ιατροί και δύο οδοντίατροι, εξέλιξη που αποτελεί ανάσα για χιλιάδες ασφαλισμένους που περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους για το περιβόητο ραντεβού με γιατρούς του ΠΕΔΥ.

Ο κ. Δημήτρης Κλάδος, ορθοπεδικός και υπεύθυνος στη μονάδα του ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Πάντως, η μεγαλύτερη καθυστέρηση και... γκρίνια υπάρχει στο κλείσιμο ραντεβού με οφθαλμίατρο, όπου εκεί η αναμονή αγγίζει τους δύο μήνες, σύμφωνα με τον κ. Κλάδο, ωστόσο συναντήσαμε ασφαλισμένους που, όπως μας δήλωσαν, περιμένουν μέχρι και τρεις μήνες! Αντιθέτως, αυθημερόν γίνεται η εξυπηρέτηση με πνευμονολόγο και ορθοπεδικό γιατρό, ενώ σε ό,τι αφορά την ειδικότητα του καρδιολόγου, η αναμονή για ραντεβού ανέρχεται σε μια βδομάδα.

Μετά την πρόσληψη οφθαλμίατρου, ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί, ενώ καλύτερα θα είναι τα πράγματα και στο μικροβιολογικό εργαστήριο, μετά την πρόσληψη μικροβιολόγου, καθώς, όπως έχουμε ήδη αναδείξει, η μια και μοναδική μικροβιολόγος αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες σε εξετάσεις αίματος, βιοχημικές κ.λπ.

Ευχάριστα είναι τα νέα και για το Παιδιατρικό Τμήμα στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, με την πρόσληψη δύο παιδιάτρων, καθώς ο ένας και μοναδικός παιδίατρος στην Κρήτη, ο οποίος εργάζεται στη μονάδα του Ηρακλείου... τρέχει και δε φτάνει και ιδιαίτερα την περίοδο του εμβολιασμού των μικρών παιδιών.

Ούτε για δείγμα

Εντωμεταξύ, η αγανάκτηση των ασφαλισμένων συνεχίζεται για συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών για τις οποίες θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να βρουν την... υγειά τους. Στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου δεν υπάρχουν γιατροί ούτε για... δείγμα στις ειδικότητες ενδοκρινολόγου, ψυχιάτρου, νευρολόγου, γυναικολόγου, δερματολόγου και γαστρεντερολόγου, ειδικότητες μάλιστα για τις οποίες δε διαφαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ στο άμεσο μέλλον.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο του δημόσιου συστήματος στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας.

Εκκρεμούν 2.500 άδειες: Αλαλούμ με τις αναρρωτικές

Σε ό,τι αφορά τις επιτροπές αναρρωτικών αδειών, το αλαλούμ συνεχίζεται και όπως φαίνεται το όλο σύστημα δε βελτιώνεται καθώς εκκρεμούν 2.500 αναρρωτικές άδειες από τον περασμένο Αύγουστο, γεγονός που πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις από τους ασφαλισμένους. Ελλείψεις καταγράφονται σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τον αριθμό να ανέρχεται σε τρία και δύο άτομα, αντίστοιχα. Αρκετές φορές μάλιστα έχει παρατηρηθεί νοσηλευτικό προσωπικό να καλύπτει ανάγκες και στο διοικητικό τμήμα...

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το χαλασμένο εδώ και 3 χρόνια μηχάνημα για πανοραμική ακτινογραφία στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, καθώς οι αρμόδιοι αδιαφορούν στο όλο ζήτημα, το οποίο... σκοντάφτει στην εξασφάλιση 8.000 ευρώ για την αντικατάσταση μιας... λάμπας.

Εδώ και τρία χρόνια το μηχάνημα για πανοραμική ακτινογραφία στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου είναι χαλασμένο

«Το κόστος είναι μεγάλο. Όμως, το παλεύουμε», επισήμανε ο κ. Δημήτρης Κλάδος.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια