Ειδήσεις

Μ. Συντυχάκης για τις ελαφρύνσεις χρεών

«Αρκετά κράτησε η ληστεία των τραπεζών, ο εμπαιγμός Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και η νέα κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι θέσεις τους φανερώνουν ότι δε νοιάζονται για το πως θα απαλλάξουν τα λαϊκά στρώματα από το βραχνά του τραπεζικού χρέους, αλλά για το πώς θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα των τραπεζικών ομίλων», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλης Συντυχάκης για τις προτάσεις του ΚΚΕ που αφορούν την ελάφρυνση των χρεών των λαϊκών οικογενειών.

Το ΚΚΕ προτείνει:

«• Διαγραφή του 50% των οφειλών εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 για καταναλωτικά και τις 20.000 για τις πιστωτικές κάρτες.

• Αναστολή πληρωμής για τους ανέργους για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία.

• Διαγραφή τόκων από την οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών σε τράπεζες. Διαγραφή των ποσών και των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν.

• Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες κατά 30% αν διατηρούν την επιχείρηση τους και κατά 50% αν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

• Μείωση των οφειλών των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων προς τις τράπεζες, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, κατά 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

• Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων εναντίον των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών ΕΒΕ και των αγροτοκρηνοτρόφων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να σκεφτεί αύριο ποια δύναμη θα είναι δίπλα στο λαό, μπροστάρης στον αγώνα για την ελάφρυνση των χρεών, για το μισθό, τη δουλειά, τα δικαιώματά του. Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, σε όποιον και όποια δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια.

Σας καλούμε να ψηφίσετε, να δυναμώσετε το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ν' ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας.

Γιατί η αλήθεια, η δύναμη, η ελπίδα, η ανατροπή είναι εδώ. Και όλα αυτά είναι ΚΚΕ».

Σχόλια