default-image

Με την τέχνη του εφικτού...

Αθλητισμός
Με την τέχνη του εφικτού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έχει τρέξει με πολύ ζήλο ο Νίκος Μαχλάς και αυτό είναι που κρατάει τη φλόγα στην προσπάθεια να σωθεί η παρτίδα. Δε χωρά καμιά αμφιβολία, το δείγμα της ωριμότητας από την εμπειρία. Ο ΟΦΗ είναι μέγα μέγεθος και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την Κρήτη. Θέλουμε απλά να πούμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το εύρος της κατάστασης και σπεύδουν να κάνουν ενέργειες που μπορούν να συμβάλουν θετικά. Το θέμα είναι να βρεθεί διέξοδος στο τεράστιο τούνελ, ώστε ο ΟΦΗ να βρει μια γη να πατήσει και να πορευτεί. Είναι το μέγα ζητούμενο και στον ψυχισμό του κόσμου του, που θέλει να δει το σταμάτημα του ποδοπατήματος. Είναι και ευχή πολλών να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν επιφέρει άστοχες κινήσεις από τους πάντοτε επικίνδυνους εσωτερικούς μικρόκοσμους. Ήδη έχουμε αντιληφθεί την πρωτοβουλία κάποιων με σύνθημα «σπεύδω για να βοηθήσω». Κατανοητό είναι, άλλωστε, ότι πολλά που μπορεί να συμβαίνουν σε μια κρίσιμη ώρα δεν μπορούν να βγαίνουν φόρα παρτίδα. Όταν πρόκειται για κάτι θετικό στο σύνολο το υποστηρίζεις, απ' όποια θέση κι αν βρίσκεσαι. Τέτοιες ώρες συνήθως επικαλείσαι την ελπίδα.

Με όλα αυτά και μετά το δείγμα γραφής των Μαχλά, Αναστόπουλου και ποδοσφαιριστών, η βλέψη για τη μεγάλη προσπάθεια σωτηρίας διευρύνεται για να αποτελέσει κοινό στόχο για τους περισσότερους. Η αντίληψη να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε πριν φτάσουμε στο έλεος του Θεού είναι μια αντίληψη που συχνά επιβραβεύεται στη ζωή, ίσως και από τον ίδιο το Θεό. Όλα τα άλλα είναι κάτω από αυτήν την επιδίωξη. Έχουν το δικό τους τόπο και χρόνο. Ο ΟΦΗ απαιτεί για μια ακόμη φορά τη βούληση της ηγεσίας και των φίλων του, να υπερβάλλουν εαυτούς για να τον κρατήσουν ζωντανό στον όροφο που του αξίζει.

Αυτή την ώρα λοιπόν, πέραν από τις αναλύσεις του γιατί, ποιος και πώς, πέρα από τους διαξιφισμούς και τα μαχαιρώματα, προέχει το δόσιμο της επικέντρωσης του νου στην τέχνη του εφικτού. Η πιο αποτελεσματική τέχνη σε κάθε περίπτωση, όταν μάλιστα τα πράγματα φτάνουν σε σημείο οξείας κρίσης. Το ευχάριστο είναι πως έχουν καταγραφεί οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που δίνουν ελπίδα. Και στο φινάλε, ακόμη κι αν δεν ευδοκιμήσουν, θα έχει μείνει για το αύριο η επίγνωση πως κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Θα είναι το καλύτερο εφόδιο για την επόμενη ελπιδοφόρα - ξανά - ημέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News