Ειδήσεις

Εκδήλωση για την αιμοδοσία στον Όμιλο "Αετογιάννη"

Εκδήλωση ενημέρωσης για την αξία και τα οφέλη της προσφοράς στο συνάνθρωπο μέσα από τον αιμοδοτικό εθελοντισμό πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. στο κεντρικό κτίριο του Ομίλου "Αετογιάννης".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο, επιστήμονες και μέλη του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "ΑιματοΚρήτης" (http://aimatocritis.blogspot.gr/) θα εξηγήσουν με απλό και κατανοητό τρόπο καθώς και με τη χρήση νέων τεχνολογιών τη σημασία που έχει για τη ζωή μας και για το οικείο περιβάλλον μας η καλλιέργεια του εθελοντισμού αιμοδοσίας ως συνήθειας και ως τρόπου ζωής.

Θα γίνει σχετική προβολή και θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία θα απαντηθούν όλες οι απορίες και θα εξηγηθούν όλοι οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των συμμετεχόντων. Η εκδήλωση απευθύνεται στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Ομίλου "Αετογιάννης", ενόψει της αιμοδοσίας του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου 2015, ωστόσο μπορούν να την παρακολουθήσουν όλα τα ενεργά και ανενεργά μέλη του Ομίλου καθώς και όποιος άλλος πολίτης ενδιαφέρεται.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος "Αετογιάννης" υποστηρίζει την τακτική αιμοδοσία του 1ου Σαββάτου κάθε μήνα.

Μάλιστα, το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντών του Ομίλου "Αετογιάννη" σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το συστηματικό έργο που επιτελεί ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον "ΑιματοΚρήτη" και άλλες εθελοντικές οργανώσεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος, εθελοντές του θα ενώσουν τις προσπάθειές τους με άλλους εθελοντές «ώστε το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας να συναντιούνται στη Loggia, το ιστορικό κτίριο-έμβλημα της πόλης μας, να ανταλλάσσουν εμπειρίες και απόψεις, μα κυρίως να προσφέρουν Ζωή με τον Εθελοντισμό τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής στο κέντρο της πόλης».

Η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" (www.Aetogiannis.gr), που βρίσκεται στην Έβανς 90 και Πλαστήρα γωνία, στην Καινούργια Πόρτα (είσοδος από Πλαστήρα 1, τηλ. 2810.33.33.33 - 6955.10.33.10).

Οργανωτική Επιτροπή της μεγάλης ετήσιας φιλανθρωπικής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ολομέλεια της Οργανωτικής Επιτροπής της μεγάλης ετήσιας φιλανθρωπικής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης του Ομίλου "Αετογιάννης", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο "Κουρήτες" την επομένη της αιμοδοσίας, στις 8 Φεβρουαρίου 2015, στις 2 το μεσημέρι. Την εκδήλωση θα παρουσιάζει ο Γιώργος Βιτώρος και θα συμμετέχουν ευγενικά οι Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης, Μιχάλης Κουνάλης, Βαγγέλης Πυθαρούλης, Ηλίας Χορευτάκης, Λάμπης Ξυλούρης, Νίκη Ξυλούρη, "Μουσικοί Χρονοναύτες", Στιβακτάκης, Τζανής, Μανώλης Πετράκης κ.ά.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται για τη λειτουργία του "Ξενώνα Αγάπης" στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του οποίου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Όπως ενημερώνει ο Όμιλος "Αετογιάννης" «όσοι έρθουν μπορούν να κρατούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα κι από το σπίτι) ή ρούχα-παιχνίδια-σχολικά που δε χρειάζονται».

Μετά την ολοκλήρωση της Οργανωτικής Επιτροπής θα ακολουθήσει προγραμματισμός των πολιτιστικών αποστολών εκπροσώπησης της χώρας μας από τον Όμιλο "Αετογιάννη" σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού. Το ίδιο βράδυ και με την ολοκλήρωση των εργασιών των συναντήσεων θα ακολουθήσει επίσκεψη του Ομίλου σε Πολιτιστικούς Συλλόγους της ενδοχώρας.

Σχόλια