Ειδήσεις

Γ.Στεφανάκης: "Επείγει η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων"

«Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων, στην προ κρίσης κατάσταση και η κάλυψη των απωλειών αποτελούν για το ΚΚΕ επείγον μέτρο για την ανακούφιση της εργατικής οικογένειας. Η κυβέρνηση που θα προκύψει την επόμενη μέρα των εκλογών, είτε με κορμό ΣΥΡΙΖΑ, είτε με αυτοδυναμία, δε θα καταργήσει το αντεργατικό πλαίσιο, αφού δεσμεύεται στα "συμφωνηθέντα" στα πλαίσια της ΕΕ», τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου για τις προτάσεις του ΚΚΕ και την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Στεφανάκη:

«Με ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσει η πάλη για την αποκατάσταση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που πάρθηκαν πίσω στα χρόνια της κρίσης:

? Για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, ως βάση για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

? Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

? Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Μόνο έτσι θα έχει ουσιαστικό κάποιο αντίκρισμα, για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο, η επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ.

? Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.

? Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων.

? Επαναφορά των οικογενειακών, των κλαδικών και άλλων επιδομάτων που καταργήθηκαν.

ΚΚΕ δαγκωτό, από κάθε λαϊκή οικογένεια που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης, για να οργανώσουμε τον αγώνα για να ανακτήσουμε τις μεγάλες απώλειες που είχαμε από το 2009».

Σχόλια