default-image

Παράταση έξι μηνών στο πρόγραμμα αντιμετώπισης φτώχειας

Κρήτη
Παράταση έξι μηνών στο πρόγραμμα αντιμετώπισης φτώχειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακούφιση για ένα σημαντικό αριθμό ατόμων, άνω των 5.000 ωφελουμένων που έχουν ανάγκη αλλά και 33 εργαζομένων, αποτελεί η παράταση για έξι ακόμη μήνες του προγράμματος "Ζωοδόχος Πηγή - Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης φτώχειας στο Δήμο Ηρακλείου" μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες και παρεμβάσεις του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη, της προέδρου του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου κ. Μαίρης Παχιαδάκη, καθώς και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας, η σχετική απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κων/νο Σκρέκα, προβλέπει την εξάμηνη παράταση του προγράμματος "Ζωοδόχος Πηγή -Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης φτώχειας στο Δήμο Ηρακλείου".

Το πρόγραμμα - που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό - στοχεύει στην υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση με Αριθ. Πρωτ. 4.34476/6.6166 22/01/2015 έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια" για την τροποποίηση της Πράξης "Ζωοδόχος Πηγή" - Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης φτώχιας στο Δήμο Ηρακλείου" με κωδικό ΜΙS 377360 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προβλέποντας την εξάμηνη παράτασή του.

Με την εξάμηνη παράταση του Προγράμματος οι 33 εργαζόμενοι σε αυτό συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες πολίτες, όπως επισημαίνεται.

Ο κ. Ροκαδάκης εκφράζει την ικανοποίησή του «που ένα ακόμη Κοινωνικό Πρόγραμμα παρατείνεται προς όφελος των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News