default-image

Στ. Θεοδωράκης: "Δεν μπήκα στην πολιτική για να προσθέσω προβλήματα"

Ελλάδα
Στ. Θεοδωράκης: "Δεν μπήκα στην πολιτική για να προσθέσω προβλήματα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για να μιλάμε για επινίκια πάρτι το βράδυ των εκλογών. Πρέπει να πάμε σε απευθείας σύσκεψη πολιτικών αρχηγών έστω και άτυπη. Να συναντηθούμε τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό για να συζητήσουν το μεγάλο θέμα της πορείας της χώρας μέσα στην Ευρώπη». Αυτή ήταν η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, που το πρωί της Παρασκευής μίλησε στον AΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως μεταξύ άλλων είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «το Ποτάμι θέλει την τρίτη διερευνητική εντολή γιατί ξέρει τι να την κάνει. Θα απευθυνθεί με συγκεκριμένες προτάσεις στον ελληνικό λαό».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «σε τέσσερα υπουργεία πρέπει να τοποθετηθούν άνθρωποι έξω από κομματικούς μηχανισμούς. Ας πούμε αν ρωτήσεις ακόμα και ανθρώπους που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ θα σου πουν ότι δε θέλουν κομματικό στέλεχος στο υπουργείο Παιδείας», τόνισε.

«Δεν έχει σημασία αν έχω αποκλείσει εγώ το ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα. Σημασία έχει τι θα αποφασίσει ο λαός στις συνεργασίες», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε: «Την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει μια μικρή παράταση, και να έρθει με μια καινούργια πρόταση για τα 19 σημεία. Να συμφωνήσουμε γρήγορα για το πακέτο, να πάμε σε συμφωνία για το επόμενο πακέτο κι έπειτα να ανοίξουμε το μεγάλο θέμα του χρέους. Είναι έγκλημα να πάμε σε εκλογές γιατί οι άνθρωποι πρέπει να πληρωθούν το Μάρτιο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε: «Δεν ήρθα στην πολιτική για να προσθέσω άλλον έναν εγωισμό και άλλο ένα πρόβλημα. Δε θα με δείτε ούτε αντιπρόεδρο ούτε υπουργό. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που ήρθα να κάνω - στην πολιτική ήρθα για να βοηθήσω».

Ερωτώμενος δε για την κόντρα του με την εφημερίδα "Τα Νέα" επισήμανε ότι είναι παράδοξο η εφημερίδα που δούλευε μια δεκαετία να αποσιωπά τις δηλώσεις του και τις θέσεις του Ποταμιού. Και θύμισε ότι με τον ίδιο τρόπο είχε συμπεριφερθεί πριν τις ευρωεκλογές και η εφημερίδα "Το Έθνος".

«Για εννιά μέρες δεν έγραφε και απλώς προέβαλε την άποψη ότι θα είναι κατάντια για την κοινωνία να ψηφίσει το παιδί με το σακίδιο. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να ελέγχεται. Να το πάρουν απόφαση, λοιπόν, ότι το Ποτάμι δεν ελέγχεται. Θέλω μια απόσταση από την εκδοτική εξουσία, από τις συντεχνίες και τα συμφέροντα».

Τέλος χαρακτήρισε αστειότητες τα σενάρια που διακινούνται σε ημίφως για συγγένειά του με τη Δάφνη Σημίτη. «Γεννήθηκα σε ένα χωριό της Κρήτης και μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα. Δεν έχω συγγένεια με καμία πολιτική οικογένεια. Όσοι με ξέρουν γελάνε με όλες αυτές τις αθλιότητες και τη λάσπη που δεχόμαστε», είπε και πρόσθεσε με χιούμορ ότι θα ήταν πιο έξυπνο να του προσάπτουν συγγένεια με τον Μητσοτάκη που είναι και αυτός Χανιώτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News