Ειδήσεις

"Ζητούν ανοχή από αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα"

Με δήλωσή του ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου, επισημαίνει:

«Αυτές τις μέρες κάποιοι μαζεύουν υπογραφές στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και της υποψήφιας Νάντιας Βαλαβάνη, από συναγωνιστές της που είχαν συλληφθεί από τη χούντα το Φλεβάρη του 1974, ως (τότε) μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Άλλοι υπέγραψαν και άλλοι όχι - ενώ τη στηρίζουν και της εύχονται καλή επιτυχία - γιατί... ανησυχούν μήπως δε ρωτήθηκε η Βαλαβάνη και ενοχληθεί από σεμνότητα.

Ως συλληφθείς και εγώ την ίδια περίοδο, με την ίδια κατηγορία και την ίδια μεταχείριση από τη χούντα, ως τότε μέλος της ΚΝΕ και τώρα του ΚΚΕ, αναρωτιέμαι: Μήπως όλοι εμείς που αντισταθήκαμε και συλληφθήκαμε τότε από τη χούντα θεωρούσαμε "αδιαπραγμάτευτη τη θέση της χώρας στη Δύση και στο ΝΑΤΟ", όπως δηλώνει σήμερα η τωρινή υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηρικτές της; Μήπως θέλαμε να ρίξουμε "γέφυρες" στις ΗΠΑ και το κατεστημένο;

Δε χρειάζονται βαθιές αναλύσεις για να γίνει σαφής η δική τους "αριστερή" μετάλλαξη.

Μόνο "σεμνότητα" δε δείχνει η αναφορά των "πρώην" στο ΚΚΕ και στο δικό τους αγωνιστικό παρελθόν, από το οποίο πήραν οριστικό διαζύγιο με δική τους συνειδητή επιλογή, προκειμένου να δικαιώσουν το πέρασμα στην απέναντι όχθη, τη συμμόρφωση "προς τας υποδείξεις" που τότε ξόρκιζαν!

Όσο οι παλιοί μου σύντροφοι με τους νέους συνεργάτες τους θα "διαπραγματεύονται" με το "υγιές" ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο τους "αριστερούς" όρους σφαγής των εργαζομένων, το ΚΚΕ - όπως και τότε - θα συνεχίσει να παλεύει στην αντιπολίτευση μαζί με το λαό και να δείχνει το δρόμο της λαϊκής εξουσίας για τη χώρα.

Γι' αυτό στις εκλογές και στους λαϊκούς αγώνες: Μόνο ΚΚΕ.

Ορφανός Στέλιος,

συλληφθείς από τη χούντα το Φλεβάρη του 1974, μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ».

Σχόλια