Ειδήσεις

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τον Κ. Διάκο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων και στελέχη του οικολογικού χώρου συναντήθηκαν την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στο Δημοτικό Κήπο Χανίων με τον Κώστα Διάκο, οικολόγο υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Ο Κώστας Διάκος είναι ιστορικό στέλεχος του οικολογικού χώρου, έχει επανειλημμένα πάρει μέρος σε εκδηλώσεις στα Χανιά και έχει κερδίσει δίκες στα Χανιά απομακρύνοντας κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Έχει εκλεγεί στο παρελθόν περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική με οικολογικό ψηφοδέλτιο, ενώ συμμετέχει ενεργά σε συντονιστικά και επιτροπές υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων αλλά και στο καταναλωτικό κίνημα μέσα από την πανελλαδική οργάνωση καταναλωτών βιολογικών προϊόντων ΒΙΟΖΩ.

Στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015 οι Οικολόγοι Πράσινοι, με απόφαση του συνεδρίου τους, υποστηρίζουν 23 υποψήφιους προερχόμενους από τον οικολογικό χώρο που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η πορεία της χώρας, να σταματήσει η μονομερής λιτότητα για τους φτωχούς, η εκποίηση του φυσικού και του δημόσιου πλούτου από το νερό μέχρι τα δάση, τις παραλίες, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που επιχειρούν οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Το οικολογικό κίνημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα από τους Αγίους Αποστόλους μέχρι το Ελληνικό και από τη λίμνη της Αγιάς μέχρι τις Σκουριές και τον Ασωπό υπερασπίζοντας συλλογικά αγαθά, την ελεύθερη πρόσβαση όλων στις ακτές και τα δάση, το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε καθώς και τα αγροτικά προϊόντα που τρώμε που απειλούνται από τα χημικά και τα μεταλλαγμένα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων σημειώνουν ότι «η εισαγωγή των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε με ψήφους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού (του κ. Γραμματικάκη και του κ. Κύρκου!) στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά από εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης. Ενάντια στα μεταλλαγμένα ψήφισαν οι ευρωομάδες των Πρασίνων και της Αριστεράς, πλην ΚΚΕ που απείχε!».

Όπως αναφέρουν μέλη των Οικολόγων Χανίων, «μια νέα κυβέρνηση είναι αναγκαία, μια πλατιά συμμαχία κοινωνικών κινημάτων που αντιστέκονται στα μνημόνια, στην υπερχρέωση της χώρας, στη μαζική ανεργία και εξαθλίωση, μια συμμαχία πολιτών που προβάλλουν ως εναλλακτική λύση την αλληλεγγύη και τη δημιουργία άμεσα νέων θέσεων εργασίας μέσα από την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, μέσα από την αξιοποίηση των ΑΠΕ προς όφελος των πολιτών και όχι των εταιρειών με σεβασμό στο περιβάλλον, μέσα από τη στροφή στη βιολογική γεωργία και τον εναλλακτικό τουρισμό που σέβεται τη φύση και τον τόπο, έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης με δική της παραγωγή στη διατροφή, στην ενέργεια κι εν τέλει στην οικονομία.

Το μέλλον μας δεν είναι το μαύρο μέλλον των μνημονίων, της υπερχρέωσης, της σπατάλης, δεν είναι το μαύρο μέλλον του πετρελαίου, των εξορύξεων και της κλιματικής αλλαγής. Είναι η ελπίδα που μπορεί να φέρει η αξιοποίηση των ΑΠΕ από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα αλληλεγγύης, προστασίας της φύσης και του τοπικού πολιτισμού, οι νέοι που καινοτομούν, όλοι αυτοί που ανοίγουν νέους δρόμους στον εναλλακτικό τουρισμό και στη βιολογική γεωργία».

Σχόλια