Ειδήσεις

Λουκέτο στις παρατημένες παιδικές χαρές

Τραγικές οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στις παιδικές χαρές του Δήμου Ηρακλείου, όπου η επικινδυνότητα για τα μικρά παιδιά "χτυπά κόκκινο", καθώς ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος ατυχήματος.

Σε σύνολο 72 παιδικών χαρών οι 48 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη να εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο το προσωρινό λουκέτο των επίμαχων χώρων μέχρις ότου εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκατάσταση και συντήρησή τους, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.

Δεν είναι όμως μόνο οι παιδικές χαρές που έχουν αφεθεί στη τύχη τους, αλλά και αθλητικοί χώροι πέριξ των ενετικών τειχών που ρημάζουν από την εγκατάλειψη.

Μόνο ο κίνδυνος ατυχήματος ελλοχεύει…

Τα παιδιά που ανεβαίνουν στο επίμαχο παιχνίδι με την τσουλήθρα όχι μόνο κινδυνεύουν να πέσουν, αλλά βρίσκονται αντιμέτωπα με συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τα μικρά παιδιά. Όμως, ο επίμαχος χώρος είναι ανοιχτός για τα πιτσιρίκια που αναζητούν στιγμές χαράς…

Κάθε λογής σκουπίδια εναπόθεσαν άγνωστοι οι οποίοι προκάλεσαν και φθορές, στον ενδεδειγμένο τάπητα, στα παγκάκια και στην περίφραξη του χώρο.

Η εγκατάλειψη είναι ολοφάνερη και δίπλα από την παιδική χαρά, στο χώρο άθλησης, όπου στο στόχαστρο των βανδάλων μπήκαν και οι μπασκέτες.

Προσωρινό λουκέτο σε 48 παιδικές χαρές του Δήμου θα εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος παράλληλα συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση κονδυλίων.

Το οδοιπορικό στα επικίνδυνα και ασυντήρητα πάρκα συνεχίστηκε σε διάφορες γειτονιές του Ηρακλείου σε Πόρο, Μπεντεβή, λεωφόρου Κνωσού, Καμίνια και Αλικαρνασσό.

Τελευταίος σταθμός αποτέλεσε αθλητικός χώρος επί της Εφόδου.

Και εκεί οι μπασκέτες έχουν καταστραφεί, ενώ ο επίμαχος χώρος έχει κλειστεί πρόχειρα, καθώς ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, με τη Λότζια να διεκδικεί το χώρο ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια