Ειδήσεις

Έκρηξη από διαρροή φιάλης στην Επισκοπή Ρεθύμνου

Μεγάλη αναστάτωση και αρκετές υλικές ζημιές, χωρίς όμως ευτυχώς τραυματισμούς, προκάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης έκρηξη σε μεταλλικό πάρκινγκ στην Επισκοπή Ρεθύμνου. Είχε προηγηθεί, σύμφωνα και με μαρτυρίες, πυρκαγιά, για την οποία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα. Θεατές ήταν αρκετοί περίοικοι, αλλά και μαθητές με καθηγητές, μιας και το πάρκινγκ γειτνιάζει με φροντιστήριο. Κάτω από συνθήκες, όπου μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης ερευνούνταν, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο μεταλλικό πάρκινγκ.

Αρχικά, όπως μας είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου κ. Μπουντουράκης, πήραν φωτιά δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα, τα οποία και έχουν μετατραπεί σε υγραέριο, με τις φιάλες τους όμως να παραμένουν άθικτες.

Η φωτιά στη συνέχεια μεταδόθηκε σε παραπλήσια δεξαμενή προπανίου. Τότε εκδηλώθηκε και η έκρηξη, η οποία, πέραν του ότι ήταν εκκωφαντική, δημιούργησε και μεγάλες φθορές τόσο στα οχήματα που παράλληλα φλέγονταν, όσο και σε δύο σπίτια. Συγκεκριμένα, το ωστικό κύμα προκάλεσε φθορές στον τοίχο του διπλανού από το πάρκινγκ σπιτιού.

Από την έκρηξη η δεξαμενή, άδεια πλέον, εκτοξεύτηκε 70 μέτρα, προσκρούοντας στον τοίχο άλλου σπιτιού, προκαλώντας επίσης φθορές. Άμεση πάντως ήταν η επέμβαση 9 πυροσβεστών με 4 οχήματα τόσο από το Κλιμάκιο Επισκοπής, όσο και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο ίδιος ο κ. Μπουντουράκης.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια