Ειδήσεις

Στο Μαλεβίζι ο Β. Κεγκέρογλου για το εγγυημένο εισόδημα

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισκέφτηκε το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στην πιλοτική εφαρμογή του οποίου συμμετέχει ο Δήμος Μαλεβιζίου (ο μόνος από την Κρήτη και ένας από τους 13 σε όλη την Ελλάδα).

Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι μέχρι και την Παρασκευή 23/1, περισσότερες από 400 οικογένειες θα έχουν λάβει την πρώτη από τις 6 συνολικά χρηματικές καταβολές, ενώ η επόμενη φάση αξιολόγησης των αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Φεβρουάριο, οπότε και θα γίνει η αντίστοιχη καταβολή των χρημάτων.

Παράλληλα, ο Β. Κεγκέρογλου συνομίλησε με το δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής Αρχής και για άλλα θέματα που απασχολούν το Δήμο και δεσμεύτηκε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και από τη Δευτέρα, θα βρίσκεται δίπλα στο Μαλεβίζι και τους κατοίκους του με όλες του τις δυνάμεις. Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον υπουργό για την καθοριστική υποστήριξη που παρέχει στις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και στον προσωπικό του αγώνα.

Σχόλια