default-image

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατά της δημοτικής αρχής

Κρήτη
Η Λαϊκή Συσπείρωση κατά της δημοτικής αρχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση σε οξείς τόνους κατά της δημοτικής Αρχής εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την επίδοση στους εργαζόμενους του ΔΟΠΑΦΜΑΗ της έφεσης που άσκησε ενάντια στη δικαίωση τους ο Δήμου.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Μόλις χθες επιδόθηκε στους 40 εργαζόμενους του ΔΟΠΑΦΜΑΗ από τη δημοτική αρχή η έφεση που άσκησε η τελευταία εναντίον τους στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών για ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης (1926/2013) που τους δικαίωνε ως κανονικά εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και διέταζε τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ να εξακολουθήσει να δέχεται τις υπηρεσίες τους.

Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι προθέσεις της δημοτικής αρχής Ηρακλείου έναντι των εργαζομένων στο ΔΟΠΑΦΜΑΗ επαληθεύοντας τους εκλεγμένους του ΚΚΕ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Στο αιτιολογικό της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης επικαλείται όλες τις απόψεις της κυβέρνησης. Κατά τη συζήτηση στο ΔΣ Ηρακλείου για το αν πρέπει ή όχι να ασκηθεί έφεση, ο βασικός της ισχυρισμός ήταν ότι είναι υποχρεωμένη από το νόμο να το κάνει. Αν έλεγε αλήθεια, θα μπορούσε τουλάχιστον να αναφέρει αυτό και μόνο στη έφεση της ότι δηλαδή ζητά την έκδοση απόφασης από το εφετείο επειδή είναι υποχρεωμένη και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την απόλυτη αναγκαιότητα συνέχισης της εργασίας αυτών των εργαζομένων.

Αντί αυτού, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την κυβερνητική πολιτική, παραθέτει πλήθος «επιχειρημάτων» για τη δήθεν εσφαλμένη απόφαση του Πρωτοδικείου ζητώντας την ακύρωση αυτής.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε και τις ευθύνες της παράταξης που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην απόφαση του ΔΣ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ που επικαλείται η δημοτική αρχή στην έφεση της, είχε ψηφίσει λευκό.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" που στηρίζεται από το ΚΚΕ, είχε προσπαθήσει σθεναρά να πείσει ότι δεν πρέπει να ασκηθεί έφεση, πράξη που από μόνη της οδηγούσε στη μονιμοποίηση των εργαζομένων, επικαλούμενη και πλήθος άλλων όμοιων περιπτώσεων από άλλους δήμους της χώρας.

Αποδεικνύεται άλλη μια φορά πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη σημερινή κυβέρνηση και όσους ακολουθούν την πολιτική της, αλλά το ίδιο δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες για λύσεις προς το συμφέρον τους από επίδοξους "σωτήρες".

Στηριγμένοι μόνο στη δική τους οργανωμένη πάλη, με τη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα και ενός ισχυρού ΚΚΕ, μπορούν να δουν ουσιαστικά αποτελέσματα που θα βελτιώνουν τη ζωή τους.

Τους καλούμε να βγάλουν κι αυτοί τα συμπεράσματα τους και να τα πάρουν υπ' όψη τους στις επερχόμενες εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, επαναφέρουμε τις προτάσεις και διεκδικήσεις μας:

1. Νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

2. Προσλήψεις επιπλέον μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στο ύψος των πραγματικών αναγκών του δήμου.

3. Χρηματοδότηση, εδώ και τώρα, από τον κρατικό προϋπολογισμό των κοινωνικών δομών, όλων των υπηρεσιών των δήμων, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, για την ποιοτική διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών από όλες τις υπηρεσίες των δήμων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News