default-image

Επιμένει στο δημοψήφισμα ο Γ. Παπανδρέου

Κρήτη
Επιμένει στο δημοψήφισμα ο Γ. Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων να πουν "ναι" ή "όχι" στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να εγκρίνει ο λαός την όποια συμφωνία με τους εταίρους, στην ομιλία του στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".

Επίσης, ανέφερε ότι «εμείς προτείναμε ελληνικό σχέδιο και δημοψήφισμα. Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει γι' αυτά; Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει για την ανάγκη να φτιάξουμε δικό μας ελληνικό σχέδιο για τις μεγάλες τομές σε αλλαγές σε κράτος και οικονομία;», ενώ αναφερόμενος στο «ελληνικό σχέδιο», διευκρίνισε θα περιέχει δομικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν σε δημοψήφισμα.

Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι όλοι οι υπόλοιποι λένε "ναι" σε συνεργασίες, αλλά δεν λένε ούτε με ποιους ούτε με ποιους όρους θα συνεργασθούν, και τους κάλεσε από το Ηράκλειο να πάρουν θέση: «Θα δώσουν ψήφο στον Σαμαρά; Θα κάνουν δημοψήφισμα;» Οι ψηφοφόροι θέλουν να γνωρίζουν, τόνισε.

Ακόμη υποστήριξε την πολιτική που εφάρμοσε όταν ήταν πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για πατριωτικό καθήκον και «αποφάσεις δύσκολες» τις οποίες «εάν δε θα τις παίρναμε αν δεν είχαμε παραλάβει μια χώρα που ήδη είχε βουλιάξει» και παράλληλα, παρουσίασε μια σειρά από μέτρα που είχαν ληφθεί επί της πρωθυπουργίας του για νοικοκύρεμα του κράτους.

Θερμή υποδοχή

Ενθουσιώδη και θερμή ήταν η υποδοχή, που του επεφύλαξαν μέλη και στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κατά την είσοδό του στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".

Με βροντερά συνθήματα και τον κόσμο να χειροκροτεί όρθιος, υποδέχτηκαν τον πρόεδρο του Κινήματος, στο χώρο ο οποίος αποδείχτηκε μικρός, καθώς πολύς κόσμος που παραβρέθηκε για να παρακολουθήσει την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Νωρίτερα σε υψηλούς τόνους έδωσε για μια ακόμη φορά απαντήσεις στην ομοβροντία ερωτημάτων για την πορεία της Ελλάδας προς το μνημόνιο και το βαθμό της προσωπικής του ευθύνης.

«Υπέγραψα το μνημόνιο, όμως δεν ήμουν εκείνος που οδήγησε τη χώρα στην κατάσταση στην οποία την παρέλαβα, αναλαμβάνοντας κάθε ευθύνη, πράττοντας με συνείδηση το πατριωτικό μου καθήκον ώστε να σταθεί όρθια η χώρα. Σήκωσα ευθύνες που δε μου αναλογούν, συγκρούστηκα με ένα σάπιο σύστημα που δεν ήθελε να καταργήσουμε τη σπατάλη και το πελατειακό κράτος», είπε.   

«Και εγώ είμαι αγανακτισμένος με την εικόνα που βρήκα μπροστά μου. Υπέγραψα το μνημόνιο και οι όροι ήταν επώδυνοι, αλλά αν δεν το είχα κάνει δε θα υπήρχε ούτε ίχνος από τους μισθούς και τις συντάξεις. Γι' αυτή την κατάσταση ήρθε η ώρα να απολογηθούν στον ελληνικό λαό όσοι τη δημιούργησαν, όμως δε μιλούν», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Είμαστε ο μόνος πολιτικός χώρος που έχει ξεκάθαρες προτάσεις για την επόμενη μέρα και ζητάμε τη στήριξη του λαού, των πολιτών της Κρήτης για να διαμορφώσουμε το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, με όρους που θα συναποφασίσουμε εμείς και δε θα μας επιβάλει καμία τρόικα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για δημοψήφισμα με το οποίο οι ίδιοι οι πολίτες θα χαράξουν την πορεία της χώρας.

«Δεν εγκατέλειψα τις αρχές και τις αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ έγινε παρακολούθημα της Δεξιάς και αρνήθηκε να απαρνηθεί τον εναγκαλισμό του με το πελατειακό κράτος και αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι οι πολίτες», ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αναφερόμενος στη επιλογή του. «Παραμένω πιστός στα οράματα της 3ης του Σεπτέμβρη και ταυτόχρονα συνεπής στη δέσμευσή μου για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα», όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τους πολίτες της Κρήτης να δώσουν δύναμη στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News