Ειδήσεις

Περιφέρεια: Θεαματική αύξηση των κρατήσεων από την Αυστρία

Μια ακόμη επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση της Βιέννης "Ferien Messe".

Η Ελλάδα, με κυρίαρχη τη θέση της Κρήτης, περνά στην κορυφή των προσφιλών θερινών προορισμών για τους Αυστριακούς με μερίδιο αγοράς 12,7%, αφήνοντας πίσω της την Ισπανία (10,2%) και την Τουρκία (9,9%), σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης. Το θεαματικό ξεκίνημα αναμένεται να συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Martin Bachlechner, CEO του ομίλου Ruefa-Verkehrsburo Group, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας.

Το ενδιαφέρον των Αυστριακών επισκεπτών στο χώρο της Περιφέρειας Κρήτης εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ ήταν ιδιαίτερα εμφανές. Iδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία Αυστριακών επισκεπτών που είχαν ήδη περάσει τις διακοπές τους στην Κρήτη και ενεθάρρυναν άλλους να τους μιμηθούν.

Η περιγραφή της Κρήτης ως μια μικρή «ήπειρος» που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ό,τι επιθυμεί, με τις πολλαπλές εναλλαγές και τη γοητεία της ανακάλυψης των μυστικών της, αποτέλεσαν το σημείο αναφοράς απλών επισκεπτών της έκθεσης αλλά και επαγγελματιών του χώρου του τουρισμού, σύμφωνα με την Περιφέρεια.

Εξάλλου τον προηγούμενο μήνα το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση με τιμώμενη περιοχή της Ελλάδας την Κρήτη, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους φορείς και παράγοντες της αυστριακής αγοράς που συνεισέφεραν στη θεαματική άνοδο της τουριστικής κίνησης το 2014 από την Αυστρία προς τη χώρα μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης τιμήθηκε παράλληλα για τη μεγάλη επιτυχία της νέας τουριστικής καμπάνιας της "Κρήτη: Το νησί μέσα σου!", η οποία συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να αποσπά κολακευτικά σχόλια από ΜΜΕ και φορείς τουρισμού του εξωτερικού.

Η τουριστική χρονιά 2015 ξεκινά με θεαματική αύξηση των κρατήσεων από την Αυστρία για Ελλάδα (+37%). Σύμφωνα με την έρευνα "Ruefa Reisekompass", που πραγματοποίησε για λογαριασμό της Ruefa το Ινστιτούτο Ερευνών "Karmasin - Institut fur Motivforschung", η επιθυμία για την πραγματοποίηση διακοπών ανέρχεται σε 90% (83% 2014) ενώ ποσοστό πάνω από 50% σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διακοπές περισσότερο από μια φορά.

Ο χρόνος διακοπών αυξάνεται όπως επίσης και το μέγεθος της δαπάνης (22% πάνω από 2.000€). Οι διακοπές αναψυχής (ήλιος-θάλασσα) αποτελούν το σημαντικότερο κίνητρο (54%), ενώ ακολουθούν διακοπές ευεξίας και υγείας (36%), τα ταξίδια πόλεων με 35% και τα πολιτιστικά ταξίδια με 22% (10% 2014).

Σημειώνεται ότι ποσοστό 35% θα ευρύνει το χρονικό διάστημα παραμονής ξεκινώντας από 8 έως 14 ημέρες, ενώ το ένα πέμπτο θα κλείσει διακοπές για διάστημα από 15 έως 21 ημέρες. Η θετική πορεία της Ελλάδας επιβεβαιώθηκε και από διευθυντές αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες έχουν προβεί σε αύξηση των αεροπορικών θέσεων και της συχνότητας πτήσεων προς τους 22 ελληνικούς προορισμούς που συνδέονται με αυστριακά αεροδρόμια.

Οι επόμενες συμμετοχές της Περιφέρειας Κρήτης σε ευρωπαϊκές τουριστικές εκθέσεις θα είναι:

SALON DES VACANCES

Βρυξέλλες

5-9/2/2015

IMTM

Τελ Αβίβ

10-11/2/2015

GREKLAND PANORAMA

Στοκχόλμη

13-15/2/2015

ITTFA

Βελιγράδι

19-22/2/2015

FERIE FOR ALLE

Χέρνιγκ

20-22/2/2015

ΙΤΒ

Βερολίνο

04-08/3/2015

ΜΙΤΤ

Μόσχα

18-21/3/2015

Σχόλια