default-image

Κατολισθήσεις... υπόσχονται νέα ταλαιπωραία στο Σεληνάρι

Κρήτη
Κατολισθήσεις... υπόσχονται νέα ταλαιπωραία στο Σεληνάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο είχε χαρακτηριστεί ένα "μίνι γεφύρι της Άρτας", αφού καθυστέρησε για τέσσερα χρόνια, κυρίως λόγω προβλημάτων στην χρηματοδότηση αλλά... όχι μόνο.

Μιλάμε για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Σεληνάρι, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί - μετά από τις πολλές δυσκολίες που προηγήθηκαν - ωστόσο ακόμη δεν έχει... παραληφθεί.

Στο σημείο αυτό, προκειμένου να... προσφέρει στους οδηγούς ακόμη μία "γεύση" ταλαιπωρίας, υπήρξε μία κατολίσθηση αρκετά σοβαρή, δημιουργώντας αρνητικές συνθήκες για την οδική ασφάλεια.

«Στο επίμαχο σημείο παρουσιάστηκε μια μικρή κατολίσθηση του πρανούς και μια αστοχία του μικρού φράχτη. Θα το αποκαταστήσουμε άμεσα», δήλωσε ο κ. Αγαπάκης από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, προειδοποιώντας τους οδηγούς να προσέχουν.

Το έργο στο Σεληνάρι, αν και έχει ολοκληρωθεί, μετά από πολλές δυσκολίες, δεν έχει ακόμα παραληφθεί.  

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, δημοπρατήθηκε το 2009 και παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 2013, με ό,τι ταλαιπωρία συνεπαγόταν για τους οδηγούς που κινούνταν προς το νομό Λασιθίου. Ξεκίνησε με χρήματα από εθνικούς πόρους και ολοκληρώθηκε με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης θα εξετάσει μακροπρόθεσμα το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας σήραγγας στην περιοχή (από παράκαμψη Μαλίων) για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News