Ειδήσεις

Σεμινάριο Social Media Marketing στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα "Social Media Marketing", το οποίο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιρειών, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων που αναζητούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Το κόστος του προγράμματος είναι 120 € ανά συμμετοχή.

Το σεμινάριο - συνολικά 20 ωρών - θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 02/03, την Τετάρτη 04/03, το Σάββατο 07/03, τη Δευτέρα 09/03 και την Τετάρτη 11/03 από τις 17:00 έως τις 21:00 στην αίθουσα "Καρούζου" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Εισηγητής θα είναι ο κ. Γιάννης Λιναρδάκης, απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, εργαζόμενος ως προγραμματιστής.

Ο κ. Λιναρδάκης έχει αναπτύξει αρκετά project και software, επίσης έχει ασχοληθεί με το κομμάτι του e-promotion και αυτή τη στιγμή εργάζεται ως τεχνικός υπεύθυνος στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι ο καταρτιζόμενος:

• Να γνωρίσει τους τρόπους προβολής στο Διαδίκτυο και πώς μπορεί να αξιοποιήσεις τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις για τις ανάγκες προώθησης των προϊόντων ή των δραστηριοτήτων του.

• Να κατανοεί τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής διαφήμισης και τις βασικότερες έννοιες & ορισμούς που χρησιμοποιούν οι ειδικοί.

• Να περιγράφει τα βασικά στοιχεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Τι είναι; Ποια είναι; Πώς λειτουργούν;

• Να σχεδιάζει τη δική του διαφημιστική καμπάνια χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία.

• Να διακρίνει τι θα πρέπει να προσέξει (πριν-μετά) την κατασκευή της δικής του σελίδας.

Ενότητες σεμιναρίου

Το σεμινάριο χωρίζεται στις εξής ενότητες:

• Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί μια ιστοσελίδα για την εκμετάλλευση των social media. Αναφορά στις βασικές τεχνικές SEO.

• Facebook ads: Δημιουργία και προώθηση μιας Facebook page και σύνδεση της με την ιστοσελίδα σας. Δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας με στοχευόμενο κοινό και μέτρηση της αποτελεσματικότητάς της. Θα χρησιμοποιηθεί το εργαλείο powereditor και pixel του facebook.

• Google Advertisement: Δημιουργία διαφήμισης Google με το εργαλείο Google adwords. Επεξήγηση των διαθέσιμων τύπων καμπάνιας, εύρεση των σωστών λέξεων κλειδιών και υπολογισμός του κατάλληλου κόστους ανά κλικ (CPC).

• Twitter: Πώς λειτουργεί και τι είναι τα hashtags.

• Google maps και Foursquare: Πώς θα εμφανίσετε την επιχείρησή σας στο χάρτη του παγκόσμιου ιστού.

• Email Newsletter: Έναρξη καμπάνιας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email Newsletter). Δημιουργία newsletter με εμπλουτισμένο περιεχόμενο html και σύνδεση της με την ιστοσελίδα σας.

• SMS Marketing. Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε κάποια πακέτο μαζικών SMS και τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα εργαλείο SMS.

• Δραστηριότητες: Κάθε καταρτιζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τη δική του διαφημιστική καμπάνια.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από τα Κ.Ε.Κ. Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, τηλ: 2810-247035 & 302730, κ. Κυριάκος Λεονταράκης, email: leontarakis@katartisi.gr, φαξ: 2810-227189, info@katartisi.gr), 09:00 έως 15:00. Αιτήσεις και στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

Σχόλια