Ειδήσεις

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΚΔΒΜ Δήμου Πλατανιά

Με επιτυχία συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πλατανιά, σε όλες της δημοτικές ενότητες του δήμου, στα θεματικά πεδία των Νέων Τεχνολογιών, Γλώσσας και Επικοινωνίας, Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Δράσεων, Οικονομίας-Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού και Τέχνης.

Από τον Ιανουάριο του 2015 στο Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Πλατανιά έχουν ενταχθεί νέα προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Πιο συγκεκριμένα, στα προγράμματα εθνικής εμβέλειας προστέθηκαν τα εξής: "Αγροτική Επιχειρηματικότητα - Marketing αγροτικών προϊόντων", "Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή - Πιστοποίηση - Διάθεση" και "Ρώσικα για τον Τουρισμό".

Για πρώτη φορά ενεργοποιούνται και τα προγράμματα τοπικής εμβέλειας, μετά από πανελλαδική έρευνα αναγκών των εκπαιδευόμενων. Ενδεικτικά προγράμματα τοπικής εμβέλειας που θα υλοποιηθούν από το ΚΔΒΜ Δήμου Πλατανιά είναι τα εξής: "Διαδικτυακή προβολή και διαχείριση επιχείρησης τουριστικών υπηρεσιών", "Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής με παραδοσιακές συνταγές", "Οικιακή Μελισσοκομία", "Οικιακή Παραγωγή Οίνου, ποτών και ηδύποτων", "Αρωματικά - Φαρμακευτικά Φυτά", "Αρχιτεκτονική κήπων" και "Διοργάνωση τοπικών εκθέσεων με σκοπό την προβολή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με στόχο τη δημιουργία Ομάδων τοπικής δράσης".

Η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο Πράξεων "Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας" και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αναφέρονται σε ενήλικες, είναι δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητας.

Για αιτήσεις και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και ΚΕΠ του Δήμου Πλατανιά καθώς και στο ΚΔΒΜ Δήμου Πλατανιά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα 9 π.μ.-12 μ., Τετάρτη 1 μ.μ.-3:30 και Πέμπτη 9 π.μ.-11:30 π.μ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 28213-40047, υπεύθυνος Εκπαίδευσης είναι ο κ. Παϊζάκης Παναγιώτης (τηλ. 6977528019) ενώ υπεύθυνη Οργάνωσης η κ. Στρατινάκη Μαρία, (τηλ. 6949075762).

Επίσης, ενημερωτικό υλικό και έντυπο αιτήσεων βρίσκεται αναρτημένο στο διαδίκτυο, στις διευθύνσεις www.platanias.gr και kdvmplatania.blogspot.com.

Σχόλια