default-image

Επιστολή Φρ. Παρασύρη προς τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κρήτη
Επιστολή Φρ. Παρασύρη προς τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας, τηρώντας την υπόσχεσή του προς τους αγρότες του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που προβάλλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην καταβολή των επιδοτήσεων, απέστειλε σήμερα Πέμπτη προς τη διοίκηση του Οργανισμού ο Φραγκίσκος Παρασύρης, υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας ο κ. Παρασύρης ζητά εξηγήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Οργανισμού, που συνεχίζει να «παίζει» με το εισόδημα των αγροτών κρατώντας ακόμα κλειστό το σύστημα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας του Φραγκίσκου Παρασύρη έχει ως εξής:

«Προς πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Γρηγόρη Αποστολάκο και αντιπρόεδρο κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη

Θέμα: "Άρση των γραφειοκρατικών  εμποδίων για στην καταβολή επιδοτήσεων"

Κύριε πρόεδρε και κύριε αντιπρόεδρε  του ΟΠΕΚΕΠΕ,

Με την ανά χείρας επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω διά ζώσης την αγωνία  των αγροτών της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου όσον αφορά την καταβολή των εξισωτικών επιδοτήσεων και παράλληλα την διαμαρτυρία μου για τον ίδιο λόγο.

Τα λάθη που οδήγησαν πληθώρα δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης στο Ηράκλειο στο να μην εισπράξουν καθόλου ή μόνο τμήμα της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης δεν έχουν ακόμα διορθωθεί, παρότι είχε εκφραστεί η πρόθεση εκ μέρους σας προς την ΕΑΣΗ ότι ίσως καταφέρνατε να κάνετε κάποιες διορθωτικές πληρωμές πριν το τέλος του έτους. Όμως το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει κλειστό για να κάνουν έστω οι ίδιοι οι δικαιούχοι, μέσω των Οργανώσεών τους, τι όποιες διορθώσεις. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι το πρόβλημα μετατίθεται μέσα στο χρόνο ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους Ηρακλειώτες αγρότες.

Εφόσον δεν έχει γίνει αντιληπτό εκ μέρους σας, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης τις οποίες βιώνουν έντονα οι αγρότες του Ηρακλείου, σε συνδυασμό με τα γραφειοκρατικά εμπόδια που ορθώνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην καταβολή της δεύτερης δόσης των επιδοτήσεων, δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση.

Ειδικότερα είναι απαράδεκτη η επιμονή του ΟΠΕΚΕΠΕ να κρατά κλειστό το σύστημα, με αποτέλεσμα οι αγρότες από τη μια να μην μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και από την άλλη να μην εισπράττουν τις επιδοτήσεις τους.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, εκτός του ότι κρίνεται ως παράδοξη και γραφειοκρατική από όλους όσους εμπλέκονται με οιονδήποτε τρόπο στην αγροτική παραγωγή, εγείρει και πολλές υπολανθάνουσες υποψίες οι οποίες καλό θα ήταν να παραμεριστούν άμεσα εκ μέρους σας.    

Το παιχνίδι αυτό με το εισόδημα των αγροτών δε συνάδει σε καμία περίπτωση με ένα ευνομούμενο καθεστώς διαχείρισης των αγροτικών ζητημάτων.      

Ως εκ τούτου θα ήθελα να σας παρακαλέσω μετά επιτάσεως να πράξετε τα δέοντα, προκειμένου να αρθούν τα εν λόγω γραφειοκρατικά εμπόδια και να επανέλθει η ελπίδα στους Ηρακλειώτες  αγρότες.

Με εκτίμηση,

Φραγκίσκος Παρασύρης,

υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News