Ειδήσεις

Επτά τόνοι λαδιού έκαναν "φτερά"

Στο έλεος κάθε επιτήδειου βρίσκονται οι κάτοικοι της υπαίθρου που ζουν σε κλίμα τρόμου και πανικού, βλέποντας τα υπάρχοντά τους να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με στόχο τις ποσότητες του ελαιολάδου που προορίζει για το σπίτι του κάθε νοικοκύρης. Η τιμή του προϊόντος πυροδότησε τις ορέξεις εγκληματικών συμμοριών που "κάνουν κουμάντο" στην περιοχή της Μεσαράς, απομυζώντας τον κόπο των κατοίκων, χωρίς να αφήνουν τίποτε όρθιο στο πέρασμά τους.  

Ούτε λίγο, ούτε πολύ περισσότεροι από επτά τόνοι λαδιού έχουν κλαπεί τις τελευταίες 12 ημέρες σε πανομοιότυπα κρούσματα που έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές Αρχές εγκαίρως μεν, ματαίως δε, αφού τα βαρέλια με το λάδι έχουν... κάνει φτερά.

Τη νύχτα της Τρίτης ένα ακόμη κρούσμα σήκωσε στο πόδι τον Πύργο μετά τη διάρρηξη στην αποθήκη του 63χρονου Μιχάλη Μαλίδη, ατόμου με αναπηρία, που είδε εμβρόντητος το λάδι που είχε κρατήσει για τις ανάγκες της οικογένειάς του να έχει κλαπεί από την αποθήκη του σπιτιού του.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Τετάρτης όταν ο κ. Μαλίδης, που διαμένει στο Ηράκλειο, πήγε στο πατρικό του σπίτι στον Πύργο για να πάρει λάδι και να κανονίσει την πώληση μιας άλλης ποσότητας που είχε αφήσει στο ελαιουργείο. Πικραμένος περιγράφει στη "Νέα Κρήτη" τη θλίψη και την απογοήτευσή του, όταν βρήκε την πόρτα παραβιασμένη και διαπίστωσε πως περισσότερα από 350 κιλά λάδι είχαν κλαπεί. Η θέση στην οποία βρίσκεται η αγροικία, όπως και το σημείο στο οποίο ήταν τοποθετημένα τα βαρέλια με το λάδι προδίδουν πως οι δράστες έφτασαν εκεί συστημένοι.

«Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν την κατάστασή μου. Αυτό το λάδι το μάζεψα πληρώνοντας εργάτες όχι μόνο για να ραβδίσουν, αλλά και για το τελευταίο κλαράκι που έχω κόψει από τις ελιές, αφού εγώ δεν μπορώ με ένα πόδι και ένα χέρι. Αυτό που έκαναν ας τους το ξεπληρώσει ο Θεός, αφού είναι τέτοιοι άνθρωποι», μας ανέφερε εμφανώς απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί.

Τη νύχτα της Τρίτης ένα ακόμη κρούσμα σήκωσε στο πόδι τον Πύργο μετά τη διάρρηξη στην αποθήκη του 63χρονου Μιχάλη Μαλίδη.

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί πέντε μεγάλες κλοπές ελαιολάδου, με τη λεία των δραστών να κυμαίνεται από 200 και 300 κιλά έως τους 3 τόνους και 800 κιλά που κλάπησαν την προηγούμενη εβδομάδα από αποθήκη στο Φουρνοφάραγγο. Μόνο αυτή η παρτίδα, που ήταν αποθηκευμένη σε 20 μεγάλα βαρέλια, υπερβαίνει σε αξία τις 12.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη περίπτωση έδειξε πως πρόκειται για οργανωμένη, πολυμελή σπείρα, που οργάνωσε ολόκληρη επιχείρηση για να φορτώσει σε φορτηγά τα βαρέλια με το λάδι. Οι περίοικοι άκουσαν τη φασαρία, ωστόσο κανείς δεν κατάλαβε πως η αποθήκη του γείτονα... άδειαζε αντί να γεμίζει.

"Βουτάνε" τα πάντα: Δεν τη γλιτώνουν ούτε τα ραβδιστικά

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όπου οι ποσότητες του λαδιού τους... έπεσαν λίγες οι δράστες "σήκωσαν" μηχανάκια, ένα τετράτροχο, ελαιοραβδιστικά, βέργες, ξυλοκοπτικά και κάθε είδους ηλεκτρικά εργαλεία.

Ο τρόπος δράσης προδίδει πως πρόκειται για τα ίδια άτομα, καθώς οι διαρρήκτες ανοίγουν τις πόρτες με λοστό, ενώ δρουν σε μια ακτίνα λίγων χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή του Πύργου. Μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έχουν αποφέρει καρπούς, καθώς αποτυπώματα δεν έχουν βρεθεί στα σπίτια και τις αποθήκες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των κλεφτών. Στο τελευταίο κρούσμα στον Πύργο το μόνο που βρέθηκε ήταν το αποτύπωμα μιας παλάμης πάνω σε μια εσωτερική πόρτα, όμως ο "κάτοχός" της φορούσε γάντια, όπως και οι συνεργοί του. Κλεμμένα αυτοκίνητα δεν έχουν βρεθεί, ένδειξη που σημαίνει πως ο κύκλος δράσης της σπείρας δεν έχει κλείσει.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Πύργου δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, καθώς εκτός από τις κλοπές του ελαιολάδου αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις κλοπών ελαιοκάρπου και μηχανημάτων, αλλά και οι ζωοκλοπές.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια