Ειδήσεις

Μ. Σενετάκης: "Ήρθε η ώρα της δικής μου γενιάς να δουλέψει"

«Τώρα πια όμως, είναι η ώρα της δικής μου γενιάς!», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης στη προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, λέγοντας πως η πρόκληση της νέας γενιάς είναι «να σκύψουν το κεφάλι, να δουλέψουν και να βρουν λύσεις».

Μπροστά σε ένα κοινό που κατέκλυσε το θέατρο ο κ. Μάξιμος ευχαρίστησε την προηγουμένη γενιά που φρόντισαν ώστε στα παιδιά τους να μη λείψει τίποτα και να μεγαλώσουν με ειρήνη και ευημερία, λέγοντας πως σέβεται το έργο τους και την προσφορά τους.

Τόνισε, όμως, πως τώρα είναι «η ώρα νέοι άνθρωποι που βρίσκονται στην πιο παραγωγική φάση της ηλικίας τους να αναλάβουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν αξιοπρέπεια στους γονείς τους και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, ώστε και σε αυτή τη γενιά να μη λείψει τίποτα».

Το μέλλον αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μέσα στην Ευρώπη, είπε ο βουλευτής τονίζοντας ότι πως αν θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρώπης «θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες. Κι αυτό διότι πια η "Ευρώπη της ύφεσης" δεν μπορεί να θέλει, αλλά και δεν μπορεί πια να ανέχεται στους κόλπους της ένα κακομαθημένο παιδί που κάνει του κεφαλιού του».

Ο κ. Σενετάκης ανέπτυξε τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας και γήρανσης του πληθυσμού της που αντιμετωπίζει η Ευρώπη συνολικά και τις διεργασίες που γίνονται για να τα αντιμετωπίσει, λέγοντας πως «για να συμμετέχουμε κι εμείς σε αυτή τη τόσο σημαντική συζήτηση πρέπει να είμαστε στο τραπέζι της συζήτησης. Ως νοικοκύρηδες όμως. Όχι ως επαίτες».

Ο βουλευτής κατηγόρησε όσους παραπλανούν τους πολίτες με ψεύτικες υποσχέσεις για επιστροφή σε "ένδοξες εποχές" και επιτέθηκε σε όσους μιλούν για επιστροφή στη δραχμή λέγοντας που είναι «εκείνοι που πρώτοι θα έρθουν να αγοράσουν κοψοχρονιάς ότι θα έχει απομείνει από ένα λαό εξαθλιωμένο. Και θα το κάνουν με τα ευρωπαϊκά λεφτά που αποθησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια επειδή ήταν ημέτεροι του παλιού συστήματος».

Ο κ. Σενετάκης περιέγραψε το όραμα του για τη επόμενη μέρα μιας νέας Ελλάδας με οικονομική αυτοτέλεια για εθνική αξιοπρέπεια, σημειώνοντας ότι «νέοι άνθρωποι, νέο αίμα, νέο χρήμα, να μπει στην παραγωγή για την παραγωγή, κυρίως. Όχι για την κατανάλωση».

Προς αυτή την κατεύθυνση κατέληξε «είναι ανάγκη να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε μεταξύ μας. Στην Ελλάδα της επόμενης μέρας δεν υπάρχουν διαχωρισμοί σε μπλε, πράσινους, κόκκινους. Γιατί όλοι πάνω στην ίδια βάρκα βρισκόμαστε. Αν τη βουλιάξουμε θα πνιγούμε όλοι».

Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο με αποσπάσματα του βουλευτή από ομιλίες του στην Βουλή, ενώ συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός με βίντεο, ενός διαπρεπούς Έλληνα της διασποράς του κ. Διομήδη Καστάνη αντιπρόεδρου της πολυεθνικής Ericsson.

Σχόλια