Ειδήσεις

Φ.Παρασύρης: "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ παίζει με το εισόδημα των αγροτών"

Την αγωνία των αγροτών, όπως του μεταφέρθηκε κατά τις περιοδείες του στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, μετέφερε στον πρόεδρο και στα μέλη της διοίκησης της ΕΑΣΗ κατά τη σημερινή συνάντησή τους ο Φραγκίσκος Παρασύρης, υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του Γιώργου Παπανδρέου.

Πραγματοποιώντας την υπόσχεση του προς τους ηρακλειώτες αγρότες ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που προβάλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην καταβολή των επιδοτήσεων, ο κ. Παρασύρης συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση της ΕΑΣΗ και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της κ. Ανδρέα Στρατάκη για  τα προβλήματα που προκύπτουν στην καταβολή της δεύτερης δόσης των επιδοτήσεων καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ επιμένει να κρατά κλειστό το σύστημα με αποτέλεσμα οι αγρότες από τη μια να μην μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και από την άλλη να μην εισπράττουν τις επιδοτήσεις τους.


Από την πλευρά του κ. Παρασύρης αφού χαρακτήρισε ύποπτη και απαράδεκτα γραφειοκρατική τη συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ απέναντι στους αγρότες δεσμεύτηκε ότι αύριο θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητώντας εξηγήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Οργανισμού, που συνεχίζει να «παίζει» με το εισόδημα των αγροτών.

Παράλληλα ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος τόνισε ότι θα αγωνισθεί προκειμένου να ανατραπεί το συνταξιοδοτικό που προβλέπει τη συνταξιοδότηση των αγροτών στα 67 χρόνια.

Στη συνέχεια ο κ. Παρασύρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου όπου ενημερώθηκε από τον κ. Μανώλη Αλιφιεράκη για τις ενέργειες που έχει κάνει το Επιμελητήριο προκειμένου να αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς του Ηρακλείου από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Όπως είναι γνωστό το Επιμελητήριο Ηρακλείου συνδράμει τους πλημμυροπαθείς με πραγματογνώμονα ζημιών προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων. Μια συνδρομή που ο κ. Παρασύρης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υποψήφιου Βουλευτή με την Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου συζητήθηκαν επίσης θέματα επιχειρηματικότητας, με τον κ. Αλιφιεράκη να μεταφέρει στον κ. Παρασύρη την αγωνία των επιχειρηματιών του Ηρακλείου για τα λουκέτα στην αγορά,  τα κόκκινα δάνεια, τη φοροεπιδρομή και την έλλειψη ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών που οδηγεί σε ασφυξία την αγορά.

Σχόλια