Ειδήσεις

"Αναποφάσιστος" ο καιρός της κάλπης

Καλός θα είναι ο καιρός, σαν να είναι Αλκυονίδες, αυτές τις μέρες στην Κρήτη. Ήπια αλλαγή στο σκηνικό του, όμως, αναμένεται από Παρασκευή, με βροχές από τα δυτικά, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός και την ημέρα των εκλογών, με τους υποψήφιους και ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες κρατώντας ομπρέλες.

Όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, σήμερα ο καιρός θα είναι πάρα πολύ καλός με εξασθενημένους ανέμους. Οι άνεμοι συγκεκριμένα θα πνέουν ασθενείς με εντάσεις στα 2 έως 3 μποφόρ. Σε πολύ καλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία όσον αφορά στους μέγιστους βαθμούς, με την ελάχιστη να φτάνει τους 10 και τη μέγιστη τους 22 βαθμούς κελσίου.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", τόνισε πως σήμερα θα έχει και λίγο σκόνη η ατμόσφαιρα. Οι νότιοι άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες έχουν τροφοδοτήσει την ατμόσφαιρα με ποσότητες σκόνης και σήμερα ενδεχομένως η σκόνη αυτή να είναι πιο εμφανής στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα προς τις δυτικές περιοχές της Κρήτης. Ουσιαστικά, όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας, η σκόνη αυτή θα επηρεάζει ελαφρά την καθαρότητα της ατμόσφαιρας, γιατί, όταν εξασθενούν οι άνεμοι, είναι πιο εμφανής.

Αύριο Πέμπτη θα έχουμε και πάλι πολύ καλό καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και αργότερα θα στραφούν σε νοτιοανατολικές με εντάσεις από 3 έως 4 μποφόρ. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα ενισχυθούν στα 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 βαθμούς έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη-Παρασκευή

Θετικό είναι το γεγονός ότι δε θα έχουμε βροχή σήμερα και αύριο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τη γνωστή σε όλους μας λασποβροχή.

Μεθαύριο Παρασκευή θα υπάρξει σταδιακή μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, αύξηση των νεφώσεων κατά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές, παροδικές, βροχές.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής ο καιρός θα είναι καλός στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης και μόνο προς το βράδυ θα υπάρξει σε αυτές τις περιοχές σταδιακή αύξηση των νεφώσεων.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, με την ελάχιστη τιμή της να είναι στους 10 βαθμούς και τη μέγιστη να φτάνει στα δυτικά τους 15 βαθμούς και στις ανατολικές περιοχές του νησιού τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα στραφούν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και νότια οι εντάσεις τους θα φτάσουν έως και 6 μποφόρ.

Το Σάββατο γενικά σε ολόκληρη την Κρήτη, όπως προβλέπει μέχρι τώρα ο κ. Λέκκας, θα υπάρξουν τοπικές βροχές με παροδικό χαρακτήρα και την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος, με πιθανότητα για τοπικές, παροδικές, βροχές.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια