default-image

Ο Δένδιας παρασημοφόρησε τους "σωτήρες" του "Norman Atlantic"

Ελλάδα
Ο Δένδιας παρασημοφόρησε τους "σωτήρες" του "Norman Atlantic"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μετάλλια Εξόχου Πράξεως σε 42 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας) και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιστοίχως, που αποτέλεσαν τα πληρώματα των ελικοπτέρων του Π.Ν. και της Π.Α. που συμμετείχαν στη διάσωση των επιβατών του Ε/Γ - Ο/Γ "Norman Atlantic" στην Αδριατική θάλασσα από τις 28 ως τις 30 Δεκεμβρίου, απένειμαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου.

Παρέστησαν επίσης ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Α/ΓΕΑ (Ι) αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και ο Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος ΛΣ. Στη θέση του απουσιάζοντος αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου παραβρέθηκε ο υπαρχηγός αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου ΠΝ, καθώς συγγενείς των τιμηθέντων.

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας τόνισε μεταξύ άλλων πως «στην επιχείρηση αυτή οι Ένοπλές Δυνάμεις μας και το Λιμενικό Σώμα έδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, επαγγελματισμού, ικανοτήτων και αίσθησης καθήκοντος που διαθέτουν».

Τόνισε δε πως η «φρεγάτα "ΝΑΥΑΡΙΝΟ" και τα ιπτάμενα μέσα που διαθέσαμε, ως Ελληνική Πολιτεία, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και συνεργάστηκαν εξαιρετικά για τον κοινό σκοπό, σε μια γιγάντια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Με σκοπό να σώσουν ανθρώπινες ζωές, αψήφησαν κάθε κίνδυνο, μέσα σε αδιανόητα δύσκολες καιρικές συνθήκες», είπε.

«Ωφελούμαστε», τόνισε, «και αντλούμε όλοι, δύναμη από το παράδειγμά» τους. «Ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όποτε κληθούν ανταποκρίνονται στο ακέραιο στο καθήκον τους με αποφασιστικότητα, με σχέδιο και με πίστη. Πίστη στην πατρίδα και τα ιδανικά τα οποία υπηρετούν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News