Ειδήσεις

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δεν παζαρεύει με το ΣΥΡΙΖΑ"

«Η ζωή μας, οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν παζαρεύονται». Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος στο Ρέθυμνο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση Σήφης Καυκαλάς σχετικά με τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε τονίσει», διευκρίνισε ο κ. Καυκαλάς, «ότι στην περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η στάση μας θα είναι από θέσεις αριστερής, εργατικής, νεολαιίστικης και λαϊκής αντιπολίτευσης χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις στο όνομα του "ρεαλισμού του πρώτου βήματος", της ανοχής, της αναμονής και των "περιόδων χάριτος", αλλά κυρίως και για να μη δοθεί καμιά ανάσα στη Δεξιά και Ακροδεξιά να οργανώσουν τη ρεβανσιστική επίθεσή τους στο λαό και τη νεολαία».

Σύμφωνα με τον κ. Καυκαλά, «οι προτάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνοδεύονται ταυτόχρονα από την αναπαραγωγή εκβιαστικών διλημμάτων απέναντι στον αγωνιζόμενο κόσμο της, του οποίου θέλει να υφαρπάξει όχι απλώς την ψήφο, αλλά τη μαχητικότητα, την ανιδιοτέλεια και το δυναμισμό του».

Όπως υποστηρίζει, «δεν είναι μόνο ένα επικοινωνιακό τρικ που καλλιεργεί για να δείξει ένα δήθεν ενωτικό πρόσωπο προς την εκτός των τειχών του Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι το πλαίσιο των προγραμμάτων μας είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Μας θέλει θεραπαινίδες του που θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις πιρουέτες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στις επαναδιαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. των πολυεθνικών, τραπεζιτών και άλλων αρπακτικών.

Όμως τη ζωή, τις ανάγκες, τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας εμείς δεν τα παζαρεύουμε με κανέναν και για κανένα λόγο. Δεν τα θεωρούμε αντικείμενο διαπραγμάτευσης ούτε ανοχής, αλλά στόχο καθημερινό, επίπονο και σταθερά προσανατολισμένο ενάντια στην πλουτοκρατία, τα κόμματά της και το κράτος της, νόημα της ζωής και τρόπο της ύπαρξής μας. Γιατί όχι μόνο "δεν πάει άλλο", αλλά είναι ανάγκη "να πάει αλλιώς"», καταλήγει ο κ. Καυκαλάς.

Σχόλια