Ειδήσεις

Και νέα παράταση για το Καστέλι - Πάμε στις 7 Απριλίου

Ήταν αναμενόμενο ότι η προεκλογική περίοδος θα έφερνε μια σοβαρή καθυστέρηση και στο Καστέλι. Ούτως ή άλλως οι κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται για το έργο είχαν ζητήσει παράταση για την προθεσμία κατάθεσης προσφορών, η οποία είχε δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο επανήλθαν και ζητούν... νέα παράταση, ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα περίπου πριν από την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί!

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε το "πράσινο φως" για τη νέα παράταση, η οποία κρίθηκε απαραίτητη από τις εταιρείες που συμμετέχουν σε δύο από τις κυριότερες κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ενώ η προθεσμία που είχε οριστεί (μετά από αναβολή που είχαν ζητήσει ξανά οι εταιρείες) εξέπνεε στις 17 Φεβρουαρίου, δύο από τις ελληνικές εταιρείες που μετέχουν στις δύο από τις τρεις κοινοπραξίες που εκτιμάται ότι θα καταθέσουν προσφορές ("Ελλάκτωρ" και "JP Άβαξ") ζήτησαν νέα αναβολή, η οποία δόθηκε, και μάλιστα είναι... πλέον του ενάμιση μήνα! Δηλαδή, αντί για τις 17 Φεβρουαρίου, ο διαγωνισμός θα γίνει στις 7 Απριλίου.

Παράλληλα έγιναν και κάποιες επιμέρους αλλαγές του διαγωνισμού.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος θα καταθέσουν οι κοινοπραξίες Vinci - Ελλάκτωρ, ACS - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Bouygues - J&P ΑΒΑΞ. Απώτερος στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου το 2021.

Μέχρι στιγμής θεωρείται άγνωστο εάν θα εμφανιστεί ο κινεζικός κατασκευαστικός κολοσσός China State Construction Engineering Corporation (CSCEC), στελέχη του οποίου είχαν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εκδηλώνοντας λεκτικό ενδιαφέρον για το Καστέλι.

Σχόλια