Ειδήσεις

Με 80€ το μήνα έσωσε το σπίτι της

Ανακούφιση προσέφερε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας σε μια τρίτεκνη μητέρα, η οποία σε εποχή παρατεταμένης ύφεσης και κρίσης "παλεύει" για τη βιωσιμότητα αφενός της οικογένειάς της και αφετέρου της καφετέριάς της.

Η 49χρονη διαζευγμένη δανειολήπτρια, ιδιοκτήτρια καφετέριας στο Μακρύ Γιαλό, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χρωστά σε τέσσερις τράπεζες 412.491 ευρώ. Εντάχθηκε στο νόμο Κατσέλη και όχι μόνο γλίτωσε το σπίτι της και την υπόλοιπη περιουσία της, αλλά θα πληρώνει κάθε μήνα 80 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας Κρήτης διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων που αναφέρει στην αίτησή της η δανειολήπτρια, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεώς της, που η ημερομηνία συζήτησης αυτής έχει οριστεί για τις 19/10/2018.

Επίσης, καθορίζει προσωρινά, κατ' εφαρμογή του αρ. 8 παρ. 2 του Ν. 3869/2010, προς εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, να καταβάλει μηνιαία δόση 80 ευρώ για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτριών της για μία τετραετία, συμμέτρως διανεμόμενο στο πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός.

Σωτήρια απόφαση και για ζευγάρι με πέντε παιδιά

Απόφαση-ανάσα από το Ειρηνοδικείο Χανίων για ζευγάρι με πέντε ενήλικα παιδιά, ορισμένα εκ των οποίων άνεργα, με 9 δάνεια σε 3 τράπεζες και συνολική οφειλή που ανέρχεται στο ποσό των 243.410 ευρώ.

Το ζευγάρι, με οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα 1.930 ευρώ, απευθύνθηκε στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και εντάχθηκε στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Έτσι διατηρεί την περιουσία του, μέχρι την επανασυζήτηση της προσωρινής διαταγής μετά από δύο χρόνια, ενώ παράλληλα του ορίζονται μηδενικές δόσεις για όλα τα δάνεια.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια