Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Αγ. Τριάδας

Έπειτα από προσπάθειες δέκα και πλέον ετών, η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Τριάδας Ηρακλείου, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπλασης της συνοικίας, εγκρίθηκε σήμερα από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του ΥΠΕΚΑ.

Μετά την κρίσιμη αυτή απόφαση για την Αγία Τριάδα, οι κάτοικοι της οποίας εδώ και χρόνια παραμένουν "όμηροι" από το ισχύον σχέδιο πόλης, μη μπορώντας να προχωρήσουν σε δραστικές παρεμβάσεις ακόμη και σε σπίτια ετοιμόρροπα, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να προχωρήσει η μελέτη ανάπλασης της περιοχής.

Πεποίθηση της δημοτικής Αρχής αλλά και του δραστήριου Περιβαλλοντικού Συλλόγου, που τα τελευταία χρόνια δίνει τη δική του μάχη για να δρομολογηθούν εξελίξεις, είναι πως μετά από τη  θετική γνωμοδότηση θα προχωρήσει επιτέλους απρόσκοπτα η μελέτη.

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γ. Αναστασάκης έδωσε το "παρών" στη συνεδρίαση μαζί με εκπρόσωπο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου.

Νωρίτερα, αισιόδοξος πως το θέμα θα έκλεινε για το καλό της συνοικίας και των κατοίκων εμφανίστηκε, μιλώντας στο neakriti.gr, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Πάνος Σούρας, εξηγώντας πως επιτέλους θα σταματήσουν να έχουν τα χέρια τους δεμένα απέναντι στις όποιες - αναγκαίες συχνά - παρεμβάσεις για τις περιουσίες τους, που "μπλόκαραν" από το ισχύον καθεστώς που χρονολογείται από το 1936.

Ειδικότερα δε για τις μικρές ιδιοκτησίες ο Γολγοθάς είναι απίστευτος, αφού δύσκολα ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή τους, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να "ρημάζουν" και ο κίνδυνος να είναι μεγάλος για περιοίκους και περαστικούς.

Σχόλια