default-image

Αύξηση του πληθυσμού των τίγρεων στην Ινδία

Κόσμος
Αύξηση του πληθυσμού των τίγρεων στην Ινδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αριθμός των τίγρεων στην Ινδία έφτασε τις 2.226, σημειώνοντας άνοδο 30% από τις 1.706 το 2010, όταν και έγινε η τελευταία καταγραφή.

Η ανακοίνωση των αριθμών των τίγρεων σε 17 επαρχίες της Ινδίας έγινε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Δασών της Ινδίας Πρακάς Τζαβαντεκάρ, ο οποίος πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός τίγρεων έχει τάση μείωσης, στην Ινδία σημειώνει υγιή αύξηση.

«Πριν από 7 με 8 χρόνια ανησυχούσαμε για τις πτωτικές τάσεις του αριθμού των τίγρεων. Ωστόσο τώρα οφείλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Αρχή Προστασίας των Τίγρεων για τις προσπάθειές της», δήλωσε ο Τζαβαντεκάρ.

«Η Ινδία διαθέτει το 70% των τίγρεων του πλανήτη, και είμαστε χαρούμενοι να ανακοινώσουμε πως ο πληθυσμός τους αυξήθηκε κατά 30% από την τελευταία καταγραφή του 2010. Είμαστε επίσης έτοιμοι να δώσουμε τίγρεις σε άλλες χώρες του κόσμου», πρόσθεσε.

Οι αριθμοί των τίγρεων βρίσκονται σε άνοδο από τότε που έπεσαν στις 1.411 το 2006, ωστόσο ο σημερινός τους πληθυσμός απέχει ακόμα από τα επίπεδα του 2002, όταν 3.700 τίγρεις ζούσαν στην Ινδία. Εξάλλου εκτιμάται πως το 1947, όταν και η Ινδία κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, ζούσαν στη χώρα περίπου 40.000 τίγρεις.

Οι υπεύθυνοι χρησιμοποίησαν περισσότερες από 9.735 κάμερες σε γνωστούς βιοτόπους των τίγρεων, για να φωτογραφίσουν και να καταγράψουν τα ζώα. 

Η Ινδία διαθέτει σήμερα 47 καταφύγια τίγρεων και ο Τζαβαντεκάρ αποδίδει την άνοδο του πληθυσμού στην καλύτερη διαχείριση αυτών των καταφυγίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News