default-image

Η Αλέκα Παπαρήγα στο Ηράκλειο

Κρήτη
Η Αλέκα Παπαρήγα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Ηράκλειο, πραγματοποίησε το ΚΚΕ με ομιλήτρια την πρώην γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κ.Ε. και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στο κινηματοθέατρο "Αστόρια".

«Είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας», τόνισε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ. «Παραμένουμε σταθεροί», επισήμανε όσον αφορά τα εργασιακά. «Παραμένουμε υπέρ της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ», είπε και κάλεσα κάλεσεόλους και όλες να δώσουνδυναμικό αγώναώστε να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την κόντρα που έχουν, και που όπως χαρακτηριστικά είπε «την σερβίρουν καθημερινά».

Η πρώην γενική γραμματέας του κόμματος άρχισε την ομιλία της λέγοντας πως λίγες μέρες πριν τις εκλογές, «δίνουμε τη μάχη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, να φτάσουμε παντού σε κάθε λαϊκό σπίτι που ζει τις συνέπειες της κρίσης, σε όλους όσους βρεθήκαμε πλάι-πλάι στους δύσκολους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, σε κάθε άνθρωπο που η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει αριστερά, ριζοσπαστικά! Και η καρδιά που χτυπάει αγωνιστικά, αριστερά, χτυπά πιο δυνατά με Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Κανείς, ούτε βέβαια αυτοί που προτίθενται να σχηματίσουν την αυριανή κυβέρνηση, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, δεν μπορούν να αποφύγουν τις ραγδαίες διεθνείς εξελίξεις. Εξελίξεις ιδιαίτερα επικίνδυνες, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας. Κι όμως, βλέπουμε και σ' αυτήν την προεκλογική περίοδο τους δύο βασικούς διεκδικητές του κυβερνητικού "θώκου" να "στρουθοκαμηλίζουν"», επισήμανε.

Και συνέχισε «να αποφεύγουν, όπως «ο διάολος το λιβάνι» να αναφερθούν στις διεθνείς εξελίξεις, που άπτονται των λεγόμενων «εθνικών θεμάτων», χώνοντας το «κεφάλι» τους στην «άμμο» της αποσιώπησης. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουν το ζήτημα στο λεγόμενο «θεσμικό πλαίσιο», που προκύπτει από τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.», τόνισε και συνέχισε «και καλά η ΝΔ παραμένει μια ζωή πιστή στο καραμανλικό "ανήκομεν εις την Δύσιν", ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, πώς μιλά ανερυθρίαστα στο όνομα της "Αριστεράς", πώς γίνεται να διατυμπανίζει το ίδιο «δόγμα» στην εξωτερική πολιτική;», είπε.

«Στα πρόσφατα "τιτιβίσματα" του κ. Τσίπρα θα βρει κανείς και νέα "μαργαριτάρια" υποταγής στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ», σχολίασε, τονίζοντας «"μαργαριτάρια" που μαζί μ' εκείνα που βγήκαν πέρσι, όπως είπε «από τα βάθη της ψυχής του», συνιστούν τον σύγχρονο ραγιαδισμό, που βέβαια καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με την ανυπότακτη στάση και ιστορία του λαϊκού μας κινήματος».

«Μα που ζούνε; Μήπως όλα αυτά τα χρόνια, από τη δεκαετία του 1950, που η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ κι από τη δεκαετία του 1980, που είναι μέλος της ΕΕ, δεν είδαμε να δημιουργούνται ένα σωρό «θέματα»; Δεν είδαμε π.χ. την Τουρκία να προβάλει εδαφικές διεκδικήσεις σε όλο το ανατολικό Αιγαίο και να το «γκριζάρει»; Δεν είναι αυτή, η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ κι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, που απειλεί τη χώρα μας με πόλεμο, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η διεθνής σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και η επέκταση χωρικών μας υδάτων;», είπε μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα.

«Αλήθεια, ποιος μπορεί να ισχυριστεί μετά απ' όλα αυτά, αλλά κι από το ρόλο που έχουν παίξει τα τελευταία χρόνια το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, γενικότερα στα Βαλκάνια, αλλά και στο τελευταίο αιματοκύλισμα στη Λιβύη και στη Συρία και πρόσφατα με την ανάλογη επέμβαση στην Ουκρανία, πώς αυτοί οι οργανισμοί, αυτές οι λυκοσυμμαχίες, μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια; Μα μπορείς να εμπιστευτείς τον εμπρηστή; Μπορείς να είσαι σίγουρος, όταν τον βοηθάς, τον αφήνεις να περνάει μέσα από το «σπίτι» σου, για να βάλει φωτιά στο σπίτι του γείτονα, πως και το δικό σου σπίτι δεν θα πιάσει φωτιά;», τόνισε.

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News