default-image

Αγανάκτηση για το υπόλοιπο των επιδοτήσεων

Αγανάκτηση για το υπόλοιπο των επιδοτήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει τελικά με τις επιδοτήσεις; Η μία κοροϊδία διαδέχεται την άλλη σε βάρος των παραγωγών; Γιατί δεν ίσχυσε ούτε η "ζωντανή" δέσμευση του Αλέξανδρου Οφίδη, μέσω της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV";

Ο υποδιοικητής του ΟΠΕΚΕΠΕ την περασμένη εβδομάδα δεσμεύτηκε δημόσια ότι την Πέμπτη το αργότερο τα χρήματα θα βρίσκονταν στα βιβλιάρια των παραγωγών, για κείνους που δεν είχαν πληρωθεί μέρος ή ολόκληρη τη δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά πολλοί δε βρήκαν ούτε τώρα ένα ευρώ στους λογαριασμούς τους!

Η "Νέα Κρήτη" δέχεται τις τελευταίες μέρες πολλά τηλέφωνα παραγωγών που λένε ότι παρακολούθησαν τις "ζωντανές" δεσμεύσεις, πήγαν την Πέμπτη, αλλά χρήματα δε βρήκαν. Για να σιγουρευτούν ξαναπήγαν στην τράπεζα και τα ΑΤΜ την Παρασκευή, αλλά και χθες Δευτέρα, χωρίς και πάλι να βρουν τη δεύτερη δόση της επιδότησής τους.

Από Χανιά

Από το χωριό του δήμου Χανίων τηλεφώνησε στη "Νέα Κρήτη" χθες ο αγρότης Μανόλης Παγιαλάκης. «Είδαμε στο κανάλι τις δηλώσεις του κ. Οφίδη. Πήγα κι εγώ και πάρα πολλοί άλλοι και λεφτά δε μας είχαν βάλει. Μα τι συμβαίνει φέτος; Γιατί μας κοροϊδεύουν έτσι;», διερωτάται ο Χανιώτης παραγωγός.

«Καμία άκρη»

Και η Ελένη Ξυστράκη, από τις Βασιλειές, ήταν ανάστατη χθες το βράδυ. Όπως μας είπε, «πήγα κι εγώ στην τράπεζα και δε μου είχαν βάλει τα χρήματα. Έχω χάσει τον ύπνο μου. Τι συμβαίνει; Η δεύτερη δόση είναι 3.300 ευρώ. Φοβάμαι μην τα χάσω εντελώς».

Στην κατηγορία που είχε πει ο κ. Οφίδης είναι και ο αγρότης Ζαχαρίας Βλαχάκης από την Αυγενική. «Εγώ πληρώθηκα κανονικά την πρώτη δόση. Και πήγα και δε βρήκα ούτε ένα ευρώ από τη δεύτερη δόση. Και τελικά ούτε και τώρα μου τα έβαλαν τα χρήματα. Πρόκειται για 3.500 ευρώ. Δεν είναι λίγα. Τι θα γίνει τελικά; Δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη». Ο κ. Βλαχάκης μας είπε επίσης ότι στην ίδια κατηγορία είναι και πάρα πολλοί άλλοι αγρότες της Αυγενικής, όπως και του Βενεράτου, που πηγαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να βρίσκουν απαντήσεις, αφού τους στέλνουν στις Ενώσεις. Αλλά μέχρι και προχθές το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν κλειστό. Χθες πάντως άνοιξε το σύστημα που - πάλι κατά τις δηλώσεις του κ. Οφίδη - επρόκειτο να ανοίξει από την περασμένη Παρασκευή.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News