default-image

Συγκινητική ανταπόκριση στο δράμα της οικογένειας

Κρήτη
Συγκινητική ανταπόκριση στο δράμα της οικογένειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ανθρωπιά ,η θέληση για βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη συναντιούνται και ενώνονται ενάντια στο θηρίο της ανέχειας και το τέρας της γραφειοκρατίας, τότε μπορούν να συμβούν μικρά θαύματα.

Πριν από λίγες μέρες μέσα από το neakriti.gr αναδείχτηκε το δράμα της τετραμελούς οικογένειας από το Ηράκλειο που εδώ και τρία χρόνια ζει στο σκοτάδι ,δίχως ρεύμα με ότι αυτό σημαίνει για την διαβίωση των μελών της - δύο εξ αυτών είναι μικρά παιδιά, τα οποία από πολύ νωρίς έχουν έρθει αντιμέτωπα με κακουχίες και άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Το παράδειγμα του 7χρονου Στέλιου που αναγκάζεται να διαβάζει υπό συνθήκες που παραπέμπουν σε κρυφό σχολείο, συγκίνησε τους Κρητικούς και προκάλεσε ντόμινο κοινωνικής ευαισθησίας είτε πρόκειται για φορείς είτε για πολίτες .

Εκτός όμως από την άμεση κοινωνική ευαισθητοποίηση των φορέων (υπεραστικού κτελ ανατολικής κρήτης ,δήμου Ηρακλείου ,δεδδηε ), υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από απλούς πολίτες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν τηλεφωνήσει στην ΚΡΗΤΗ TV ζητώντας να μάθουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη Νίκη και τον σύζυγο της είτε προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης είτε ακόμα και προχωρώντας στις απαιτούμενες διαδικασίες για την απόκτηση της πολυπόθητης μπανιέρας, όσο απίστευτο και αν ακούγεται αφού η οικογένεια μέχρι και σήμερα κάνει μπάνιο σε πλαστικές λεκάνες .

Ήδη όπως είχε υποσχεθεί ο Δήμος Ηρακλείου μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου έχει ξεκινήσει επαφές τόσο με την οικογένεια όσο και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου , το οποίο και αναλαμβάνει εξολοκλήρου το κόστος που απαιτείται προκειμένου να διευθετηθούν  οι εκκρεμότητες της οικογένειας που σε πρώτη φάση έχουν να κάνουν με την τακτοποίηση του αυθαίρετου  κτίσματος για να ανάψει εν συνεχεία το πράσινο φως για την εγκατάσταση ρεύματος .

Στόχος είναι εφόσον έχουν εξευρεθεί οι πόροι, να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διευθέτηση της υπόθεσης.  Μάλιστα σύμφωνα και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αναστασακη , ο ίδιος έχει ζητήσει την Πέμπτη το πρωί να έχει συνάντηση με την οικογένεια της Νίκης Σαρηγιάννη με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν στην διάθεση τους και χρειάζονται για την υπαγωγή του κτίσματος στο νόμο για την ρύθμιση των αυθαιρέτων ενώ για το θέμα έχει προθυμοποιηθεί και μηχανικός που έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει αφιλοκερδώς να βοηθήσει την οικογένεια.

Ίσως τελικά το όραμα της οικογένειας  να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στο σπίτι και ο μικρός Στέλιος , η 2,5 ετών αδερφούλα του , ο άνεργος μπαμπάς τους και η αγωνίστρια μητέρα τους να αποκτήσουν αυτό που οι υπόλοιπες οικογένειες θεωρούν δεδομένο να έχουν δηλαδή  ρεύμα και η ζωή τους να αποκτήσει φως,σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Βάλια Μπούη 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News