Ειδήσεις

Γ. Στεφανάκης: "Ανάγκη ο ενιαίος αγώνας των εργαζομένων"

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση του Παγκρήτιου Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ, με εκπροσώπους κομμάτων παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το ΚΚΕ Γιώργος Στεφανάκης.

Στις παρεμβάσεις του ο Γιώργος Στεφανάκης τόνισε πως: «Υπάρχει ανάγκη ενιαίου αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην συνολική αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης-κεφαλαίου καθώς και η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι ουσιαστικά αντίθετο και αναπτύσσει δράση ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, καθώς και στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις στο δημόσιο», τόνισε.

«Την ίδια στιγμή», συνέχισε «όλα τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), εξέλιξη που έχει αποδειχθεί ότι ευνοεί τα κέρδη των μονοπωλίων και όχι τις διευρυνόμενες ανάγκες για υποδομές και μεταφορές προς όφελος του λαού».

Υπογραμμίστηκε επίσης «η ανάγκη κάλυψης των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο - πλήρους απασχόλησης προσωπικό, που δημιουργούν προβλήματα στην ασφάλεια του αεροδρομίου και εντατικοποιούν τις συνθήκες δουλειάς του υπάρχοντος προσωπικού, αίτημα για το οποίο δε δεσμεύεται κανένα κόμμα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμα αναφέρθηκε στις ευθύνες των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και την πολιτική η οποία έχει απελευθερώσει τις αερομεταφορές και έχει οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μέσω της ένταξης του εναέριου χώρου της χώρας μας στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (ΕΕΟ) με ότι αυτό συνεπάγεται στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και της ασφάλειας των πτήσεων.

Σχόλια