Ειδήσεις

Στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου ο Μάξιμος Σενετάκης

Την αύξηση των θέσεων απασχόλησης, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν η καινοτομία και η τεχνολογία υποστήριξε ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά την επίσκεψή του στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Στην περιήγησή του σε δυο πρωτοπόρες επιχειρήσεις, τα "Πλαστικά Κρήτης Α.Ε.", και τη MegaPlast ΑΕ, ο κ. Σενετάκης διαπίστωσε τη σταδιακή συγκέντρωση καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας που παρουσιάζεται τα τελευταία έτη στην πόλη του Ηρακλείου, σημειώνοντας ότι η πρόοδος που έχουν επιδείξει αυτές οι επιχειρήσεις επιβεβαιώνεται από την ποιότητα και χρησιμότητα των προϊόντων που παράγουν. Τόνισε, δε, πως οι επιχειρήσεις που ακολουθούν το μονοπάτι της διαρκούς βελτίωσης και εξέλιξης των προϊόντων τους, με όρους υψηλού διεθνούς ανταγωνισμού, αποδεικνύουν καθημερινά τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα μας.

«Προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Σενετάκης, «χρέος της Πολιτείας είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου και απεμπλοκή των επιχειρήσεων από γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπου κατασπαταλώνται πόροι, ώστε με τη σειρά τους να αποτελέσουν το βασικό άξονα για τη μείωση της ανεργίας στη χώρα».

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του Ηρακλείου, οι θέσεις εργασίας που προκύπτουν από την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στον ιδιωτικό τομέα δε θα ωφελήσουν μόνο την εθνική προσπάθεια για εξωστρέφεια. Θα ωφελήσουν και τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς η υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευσή τους δεν καθιστά μόνο τις επιχειρήσεις ανταγωνιστικότερες και αποδοτικότερες, αλλά τους εξασφαλίζει υψηλότερες αμοιβές.

Σχόλια