Ειδήσεις

Στήριξη στη ΔΕΥΑΗ από τη δημοτική Αρχή

Την πλήρη εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ καθώς και προς τους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση εκφράζει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος επισημαίνει ότι οι προσπάθειες θα έχουν αποτέλεσμα και εντός της εβδομάδας, σταδιακά, ο Βιολογικός Καθαρισμός θα τεθεί σε λειτουργία.

«Στη μεγάλη νεροποντή που έπληξε το Ηράκλειο στις 13 και 14 Ιανουαρίου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου υπέστη μεγάλη καταστροφή, λόγω υποσκαφής του προστατευτικού πασαλοφράγματος σε δύο σημεία από τον τεράστιο όγκο λασπόνερων που κατέβασε ο Γιόφυρος. Νερά και λάσπες κατέκλυσαν το χώρο καταστρέφοντας ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις», αναφέρει ο κ. Λαμπρινός και συνεχίζει: «Ο Βιολογικός Καθαρισμός σταμάτησε να λειτουργεί και τα λύματα οδηγούνται χωρίς επεξεργασία στη θάλασσα. Όμως τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν από το χημικό εργαστήριο της ΔΕΥΑΗ, σε δείγματα του θαλάσσιου νερού που ελήφθησαν στην παράκτια ζώνη, έδειξαν ελάχιστη μικροβιολογική επιβάρυνση.

Η διοίκηση και το προσωπικό της ΔΕΥΑΗ ξεκίνησε έναν υπεράνθρωπο αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Το ελληνικό κράτος, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, δεν έχει δώσει την παραμικρή βοήθεια, παρά τις άμεσες και συνεχείς οχλήσεις μας. Ελπίζουμε τούτο να γίνει το συντομότερο.

Οι προσπάθειες όμως έχουν αποτέλεσμα. Εντός της εβδομάδας, σταδιακά, ο Βιολογικός Καθαρισμός θα τεθεί σε λειτουργία».  

Η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, «περιβάλλουν με την πλήρη εμπιστοσύνη τους τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, Νίκο Φακουρέλη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους, που προσπαθούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και εχθρικές συνθήκες να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Επιχείρησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια