Ειδήσεις

Παραδίδεται το νέο κτήριο του δημοτικού αερολιμένα Σητείας

Θέμα ημερών είναι η παράδοση του νέου κτηρίου του δημοτικού αερολιμένα Σητείας, καθώς το έργο πρόκειται να εγκαινιαστεί λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Ένα έργο πολύπαθο, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 2006, όμως δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος.

Επαναδημοπρατήθηκε το 2011 και φτάνει να ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από αρκετά εμπόδια, για τα οποία μιλάει ο δήμαρχος της περιοχής Θεόδωρος Πατεράκης, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «έχουμε ένα μεγάλο έργο, το οποίο είναι θέμα ημερών πάλι η ολοκλήρωση και παράδοσή του. Αυτήν τη στιγμή γίνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες στον περιβάλλοντα χώρο».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έρχεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της ανατολικής Κρήτης, προσφέροντας ασφαλέστερη και καλύτερη εξυπηρέτηση στους ταξιδιώτες.

«Είναι ένα έργο που γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ξεκίνησε με άλλες προοπτικές και αυτό. Όμως, είχαμε και έκπτωση του εργολάβου. Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη τουριστική σεζόν θα βρει ολοκληρωμένο το κτήριο. Ένα κτήριο το οποίο έχει ενεργό εμβαδόν 7.500 τετραγωνικά. Και αν προσθέσουμε και τα υπόγεια, άλλα 2.000 τετραγωνικά. Γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετείται όλος ο νομός Λασιθίου για τα επόμενα σίγουρα 30 χρόνια», τόνισε ο κ. Πατεράκης. Συμπληρώνοντας επίσης και τα ευχάριστα νέα ότι αναμένεται αύξηση στον αριθμό των τσάρτερ που θα προσεγγίζουν το αεροδρόμιο Σητείας, πράγμα που σημαίνει καλύτερο και περισσότερο τουρισμό στην περιοχή. «Για τη νέα τουριστική σεζόν, οι πτήσεις τσάρτερ από Ολλανδία αυξάνονται σε τρεις από μια που ήταν κάθε βδομάδα, ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από Γερμανία και Γαλλία. Οπότε με το νέο κτήριο, θα έχουμε καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση. Να πούμε επίσης σε αυτό το σημείο πως, ενώ πέρυσι από την Ολλανδία είχαμε 1 αεροπλάνο, φέτος θα έχουμε τρία τσάρτερ τη βδομάδα στο αεροδρόμιο της Σητείας. Με βάση λοιπόν αυτήν τη λογική και τα καλά στοιχεία και νέα που έχουμε, εκτιμούμε ότι του χρόνου θα είναι μια χρονιά κατά την οποία οι ξενοδόχοι δε θα έχουν άλλα κρεβάτια να δώσουν από την πολλή ζήτηση που θα σημειωθεί», συμπλήρωσε ο κ. Πατεράκης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δήμαρχο, το αεροδρόμιο της Σητείας μπαίνει στο χάρτη των προορισμών από αρκετές χώρες, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες. «Πιστεύω ότι σιγά-σιγά, από τη στιγμή που έγινε το ξεκίνημα και μπήκε στο χάρτη τον προορισμών και το αεροδρόμιο Σητείας, όλα θα βελτιώνονται χρονιά με τη χρονιά. Αρκεί να υπάρχουν κρεβάτια», κατέληξε ο κ. Πατεράκης.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια