default-image

Γ. Μιχελογιαννάκης: "Δέκα πρώτα μέτρα για την υγεία"

Κρήτη
Γ. Μιχελογιαννάκης: "Δέκα πρώτα μέτρα για την υγεία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αποδείχτηκε ότι οι κυβερνώντες δε δίνουν δεκάρα για τους χιλιάδες ανασφάλιστους, ανέργους, άπορους, συνταξιούχους, την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, που είναι το μόνο θύμα αυτής της καταστροφικής και αντικοινωνικής λαίλαπας που επέφεραν οι μνημονιακοί σχεδιασμοί τους», αναφέρει σε σημείωμά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Όπως λέει, «η συρρίκνωση και η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του δημόσιου συστήματος υγείας συνολικά και η προσπάθεια εκχώρησής του στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο αποτέλεσαν τον πρώτιστο στόχο των μνημονιακών υπουργών Υγείας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η εναλλακτική προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναμόρφωση του συστήματος υγείας εκκινεί από την αρχή ότι η υγεία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορευματοποίησης ούτε να υπόκειται στη δικαιοδοσία του κέρδους. Στρατηγικός μας στόχος είναι η οικοδόμηση ενός νέου ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας που θα παρέχει άμεση, δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τη στιγμή της ανάγκης».

Τα δέκα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, όπως τα απαριθμεί ο κ. Μιχελογιαννάκης είναι:

-Πρόσβαση ανασφάλιστων σε δημόσιες δομές.

-Κατάργηση 5ευρου εισόδου.

-Κατάργηση του αντίτιμου του ενός ευρώ που δίνουμε ανά συνταγή.

-Μηδενική συμμετοχή σε άτομα κάτω από το όριο της φτώχειας.

-Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

-Πλήρης εμβολιαστική κάλυψη.

-Καθιέρωση του θεσμού της ομάδας υγείας, ιατρού γειτονιάς με πυρήνα τον οικογενειακό γιατρό.

-Κατάργηση ΕΣΑΝ.

-Αναδιοργάνωση ΕΟΦ.

-Αναδιοργάνωση διοίκησης ΕΣΥ.

«Οι προτάσεις μας είναι εφικτές και μάλιστα με μειωμένο κόστος», επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής και συνεχίζει: «Δίνουν τη δυνατότητα στο υπάρχον εθνικό σύστημα υγείας να αναβαπτιστεί και να βελτιωθεί, αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού της χώρας. Άλλωστε σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται τουλάχιστον δωρεάν υπηρεσίες υγείας».

Καταλήγοντας ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει ότι «είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης με αφετηρία την αντίληψη ότι η υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή την πολιτική βούληση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News