default-image

Ποιους θα ψηφίσουν και ποιους θα "μαυρίσουν" οι Κρητικοί

Κρήτη
Ποιους θα ψηφίσουν και ποιους θα "μαυρίσουν" οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε ημέρες πριν από την κάλπη έχουμε αποφασίσει τι θα ψηφίσουμε; Και αν ναι, πόσο βέβαιοι είμαστε για την τελική ψήφο μας; Μήπως μπροστά στην κάλπη αλλάξουμε γνώμη; Μήπως οι συνήθειες δεκαετιών, που για πολλούς έχουν γίνει βίωμα, μας οδηγήσουν πίσω σε παλιά μονοπάτια;

Και αντίστροφα: Η απόφασή μας να ψηφίσουμε κάτι νέο και πρωτόγνωρο για μας μπορεί να επηρεαστεί ίσως από τα βιώματα ετών που κουβαλούμε ως πολίτες; Και αντί να κάνουμε την "υπέρβαση" να μείνουμε σε... μια από τα ίδια;

Οι περισσότεροι Κρητικοί, όπως δηλώνουν στη "Νέα Κρήτη", έχουν αποφασίσει ποιους θα ψηφίσουν και ποιους δε θα ψηφίσουν. Στην κάλπη, όπως τονίζουν, θα πάνε. Ενώ υπάρχουν και οι πολίτες, εκείνοι που είναι πλήρως απογοητευμένοι από το κοινωνικό γίγνεσθαι κι έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη από τους πολιτικούς, που όπως αναφέρουν, «δε θα χαραμίσουμε το χρόνο μας την ερχόμενη Κυριακή για να ρίξουμε την ψήφο μας και να δούμε άλλη μια φορά μια από τα ίδια».

Όσον αφορά στις προσδοκίες όσων θα ψηφίσουν, όλοι μα όλοι ευελπιστούν σε ένα καλύτερο αύριο, δίχως ανεργία, με "μπόλικη" - όπως λένε - περίθαλψη, με παιδεία, με μισθούς και συντάξεις όχι πείνας και χωρίς φορολογική κλοπή.

«Να σταματήσει επιτέλους η ανεργία, να ανέβουν οι συντάξεις και οι μισθοί που έχουν πάρει την κατηφόρα», προσδοκά ο κ. Μανόλης Ζερβάκης από την Αυγενική. Ο ίδιος ανυπομονεί να βρεθεί μπροστά στην κάλπη και να ρίξει την ψήφο του την ερχόμενη Κυριακή.

«Μια αλλαγή, κάτι καινούργιο», προσδοκά και ο κ. Γιάννης Ζαϊμάκης από το Βενεράτο, που επίσης έχει αποφασίσει να ψηφίσει και σε ποιο πολιτικό κόμμα θα ρίξει την ψήφο του.

Ο κ. Γιώργης Τζιράκης από το Βαλί ζητά να σταματήσει η φορολογική κλοπή.

«Να σταματήσει η ηθική κλεψιά και γενικά η κλεψιά γιατί ο κόσμος πεινά. Να βοηθηθούν τα κατώτερα οικονομικά στρώματα της χώρας μας», σημειώνει την ίδια ώρα ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης.

Η εκπαιδευτικός κ. Γεωργία Χαλκιαδάκη επίσης θα ψηφίσει, όπως μας είπε, ενώ ήδη έχει αποφασίσει και πού θα ρίξει την ψήφο της. «Έχει υποβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση και ο ρόλος του δασκάλου με την αξιολόγηση. Έχει εξαθλιωθεί ο δάσκαλος», υπογραμμίζει.

Ο κ. Μιχάλης Μανιαδάκης διερωτάται: «Υπάρχουν σωτήρες τώρα;» και τονίζει πως δεν περιμένει τίποτα και ότι είναι πλήρως απογοητευμένος με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και με την οικονομική δυσχέρεια να συνεχίζει να κατατρώει τον κοσμάκη.

Ο Μιχάλης Αλοδιανάκης σημειώνει πως, έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, δεν υπάρχει μέλλον για τους καλλιεργητές. Ο ίδιος για, παράδειγμα, αναφέρει πως χρωστούσε 8 χιλιάδες ευρώ, η τράπεζα του τα πήγε στα 15 χιλιάδες ευρώ κι έκανε ρύθμιση και πήγαν στα 25 χιλιάδες ευρώ τα χρωστούμενά του. «Από πού θα πληρωθούν αυτά τα χρήματα;», διερωτάται και σκέφτεται καλά ποιον θα ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή, μιας και η 37χρονη κόρη του, όπως τονίζει, έχει "εξοριστεί" στη Θεσσαλονίκη και δουλεύει για 300 ευρώ!

Η κ. Ελένη Τσιτεράκη τονίζει: «Δεν επηρεάζομαι από κανέναν και θα ρίξω την ψήφο μου όπου έχω αποφασίσει για ένα καλύτερο αύριο».

«Δε θα ψηφίσω. Θα αλλάξει ο Μανολιός, να βάλει τα ρούχα του αλλιώς;», δήλωσε ο κ. Μαρίνος Κακουλάκης. «Είμαι αποφασισμένος εδώ και καιρό να ρίξω την ψήφο μου συγκεκριμένα», είπε ο κ. Κυριάκος Λητήρης.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News