Ειδήσεις

Τους υποψηφίους στο Ρέθυμνο παρουσίασε το Ποτάμι

Τους υποψήφιους βουλευτές του στο νομό Ρεθύμνης παρουσίασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας το Ποτάμι, σε εκδήλωση που έγινε στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στη λεωφόρο Κουντουριώτη 158 και Χορτάτζη γωνία.

Στην ομιλία που προηγήθηκε της παρουσίασης μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής:

«Φτάσαμε, ήδη, στην εβδομάδα που θα πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Παντού βέβαια κυριαρχεί το σκηνοθετημένο σκηνικό πόλωσης των δύο διεκδικητών της εξουσίας. Οι προεκλογικές μέρες περνούν με αλληλοκατηγορίες, ακραίους διαξιφισμούς, κενά συνθήματα χωρίς προτάσεις και σχέδια. Όλα αυτά δημιουργούν ένα τείχος αποπροσανατολισμού της κοινωνίας. Είναι αυτό που θέλουν οι δύο μονομάχοι. Να μη ζητήσουν οι πολίτες τις (ανύπαρκτες) προτάσεις τους για τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, τα προβλήματα που χαράσσουν την καθημερινότητα όλων μας.

Εμείς, απέναντι σε αυτό το σκηνικό, προτάσσουμε τις συνεργασίες ως την πλέον ασφαλή λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Μοχλός σε αυτήν την προσπάθεια της κοινωνίας να εξασφαλίσει συνεργασίες και μεγάλες κοινωνικές συμφωνίες είναι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μόνο το Ποτάμι, δηλαδή όλοι εμείς.

Ένα Κίνημα που, ενώ εξασφαλίζει τη ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, συνδέει τη χώρα με τις κυρίαρχες επιλογές της. Την Ευρώπη, το ευρώ και τις δυτικές αξίες της ιδιωτικής οικονομίας και του κοινωνικού κράτους. Το Κίνημά μας από την πρώτη κιόλας μέρα που εκδηλώθηκε "μίλησε" για "μικρές και μεγάλες συμμαχίες του 51%" και καλλιέργησε την ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας των πολιτικών σχηματισμών.

Η χώρα δεν έχει πια χρόνο και προτρέπουμε όλους να αναζητήσουν άμεσα βιώσιμες λύσεις, χωρίς εμφυλιοπολεμικές ρητορείες. Και αυτές είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης από την τρόικα, η επίτευξη βιώσιμου χρέους, καθώς και η διασφάλιση κρίσιμων δεσμεύσεων στο εσωτερικό. Καμία αποδοχή "κουρέματος" ή περαιτέρω φορολόγησης καταθέσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογα με την αύξηση του ΑΕΠ, δράσεις για τους ανέργους, επιδοτήσεις για την εκπαίδευσή τους και την ένταξή τους σε θέσεις εργασίας. Και βέβαια ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους συμπατριώτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας γιατί αποτελεί πολιτική ντροπή να μιλάμε για πλεονάσματα, αν δεν έχουμε νικήσει την πραγματική φτώχεια.

Σύνθεση και όχι ιδεολογικά στερεότυπα έχει ανάγκη η χώρα.

Και σε αυτή τη βάση και με αυτές τις απόψεις πορευόμαστε για την επόμενη ημέρα της 25ης Ιανουαρίου, όταν τίποτε στην Ελλάδα δε θα είναι ίδιο με το πρόσφατο ή απώτερο πολιτικό παρελθόν.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να βοηθήσετε στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε τη χώρα, χωρίς να την καταστρέψουμε.

Και οι υποψήφιοί μας έχουν και τη γνώση και τις δυνατότητες να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ένας προς έναν οι υποψήφιοι βουλευτές με το Ποτάμι στο Ρέθυμνο, οι οποίοι είναι οι εξής:

* Βάσω Γ. Λίπα: Είναι διδάκτωρ Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ζει στο Ρέθυμνο και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, με αντικείμενο τη διαχείριση πολιτισμικής κληρονομιάς. Είναι μητέρα δυο παιδιών.

* Νικόλαος Α. Μολδοβανίδης: Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Τουρισμού (Ecole superieur du tourism) στο Παρίσι και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο Ρέθυμνο το 1985, όπου μέχρι σήμερα ασχολείται με το management ξενοδοχειακών μονάδων. Από το 1996, είναι και πολιτικός σχολιαστής στο studio Ρέθυμνο 9,80 στην εκπομπή "Διάφανη πόλη", κάθε Πέμπτη. Είναι έγγαμος και έχει μια κόρη.

* Μανώλης Ι. Μοσχονάς: Πρώην αξιωματικός Ελληνικής  Αστυνομίας, απόφοιτος Σχολής Εθνικής Ασφάλειας. Έχει εκτελέσει καθήκοντα αξιωματικού και διοικητή σε μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο νομό Ρεθύμνης. Σήμερα έχει αποσυρθεί και είναι γραμματέας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέρωνα, από όπου και κατάγεται.

* Σουβατζή Α. Αναστασία: Κατάγεται από την Καρέ Ρεθύμνης και ασχολείται με εισαγωγές και εξαγωγές τουριστικών ενδυμάτων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά, στην Αθήνα και το Ναύπλιο. Είναι έγγαμη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Τέλος οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση παρουσίασης είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στους υποψηφίους.

Σχόλια