Ειδήσεις

Θετική η συμμετοχή της Κρήτης στην έκθεση της Ουτρέχτης

Θετική είναι η αποτίμηση της παρουσίας της Περιφέρειας Κρήτης στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, καθώς προέβαλε την περιοχή μας στην ολλανδική τουριστική αγορά.

Η Περιφέρεια Κρήτης "μπήκε με το δεξί" στην υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής 2015, με τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση "Vakantiebeurs" που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από 13 έως 18 Ιανουαρίου.

Η Κρήτη προβλήθηκε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη έκθεση καθώς αξιοποίησε την ευκαιρία να παρουσιάσει μαζί με τον τουριστικό προορισμό και τα τοπικά εδέσματα. Σε σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με τουριστικούς παράγοντες έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση της ερχόμενης τουριστικής περιόδου και καταγράφηκαν οι θετικές τάσεις που σημειώνουν οι κρατήσεις προς την Κρήτη.

Τα μηνύματα από την ολλανδική αγορά είναι εξαιρετικά θετικά, καθώς οι τάσεις της τουριστικής κίνησης είναι ήδη αυξητικές σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις είναι πως οι ελληνικοί προορισμοί θα διατηρήσουν και το 2015 συγκριτικό πλεονέκτημα στη Μεσόγειο.

Η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν μεγάλη, ενώ παρατηρήθηκε επίσης έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλικιακής ομάδας 50+ για πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τον περιπατητικό τουρισμό.

Σημειώνεται ότι η Κρήτη είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Ολλανδών, με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων τουριστών που εκτιμούν τον πολιτισμικό της πλούτο, την κρητική διατροφή, την ελληνική φιλοξενία και το ξεχωριστό κρητικό τοπίο.

Με τη συμπαράσταση του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, δημιουργείται πλέον μια βάση στοιχείων με ενδιαφερόμενους προκειμένου να λαμβάνουν ιδιαίτερη πληροφόρηση για την Ελλάδα και ενημερωτικό υλικό.

Επόμενος τουριστικός σταθμός της Περιφέρειας Κρήτης είναι στις Βρυξέλλες, στη διεθνή τουριστική έκθεση "Salon Des Vacances", που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Φεβρουαρίου 2015.

Σχόλια