default-image

Νέα έκθεση στον καλλιτεχνικό χώρο PAN του "ΔιαRτηρητέο"

Πολιτισμός
Νέα έκθεση στον καλλιτεχνικό χώρο PAN του "ΔιαRτηρητέο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το PAN (contemporary artists & works space) θα φιλοξενεί από το Σάββατο 24.01.2015 έως και τις 28.02.2015 τους σύγχρονους διεθνούς δράσης εικαστικούς Γιάννη Καπέλλο και Niko Ikonomeas στην ομαδική έκθεση με τίτλο "SAFE MODE".

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σαββάτο, παραμονές εκλογών στις 24.01.2015 και ώρα 18:00.

Κείμενα για την έκθεση έχει γράψει η επιμελήτρια και ιστορικός Τέχνης Εμμανουέλα Ανδριανάκη.

Παράλληλα με την έκθεση "SAFE MODE", την Κυριακή 01.02.2015 και ώρα 19:30 ο καλλιτεχνικός χώρος Pan ανοίγει για να εγκαινιάσει μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων αφιερωμένες στη σύγχρονη πειραματική και εξερευνητική ηλεκτρονική μουσική. Για την πρώτη συναυλία ο χώρος καλωσορίζει τέσσερις Αθηναίους καλλιτέχνες με διεθνή δράση, τον Μαρίνο Κουτσομιχάλη, τον Άκη Σίνο, τον Νίκο Κυριαζόπουλο και τον Αλέξανδρο Δρυμωνίτη.

Το PAN (contemporary artists & works space) βρίσκεται στην οδό Χάνδακος 71 (κομμάτι του καλλιτεχνικού πολυχώρου "ΔιαRτηρητέο") στο κέντρο του Ηρακλείου και είναι ανοιχτό στο κοινό κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο 12:00-14:00 & 19:00-21:00.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Γιάννης Καπέλλος

Ο Γιάννης Καπέλλος γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 10 ομαδικές εκθέσεις σε εξωτερικό και Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Niko Ikonomeas

Ο Niko Ikonomeas γεννήθηκε το 1980. Σπούδασε Iστορία Τέχνης και Αρχαιολογία στο Παν/μιο Κρήτης και εικαστικά στην Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ντίσελντορφ, στη Γερμανία. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 ομαδικές, στο εξωτερικό. Έχει αποσπάσει επαίνους όπως τον ακαδημαϊκό τίτλο του master student από τον Georg Herold και βραβεία όπως το Feldstarke artist's International travel award.

Ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο και στο Ντίσελντορφ.

Εμμανουέλα Ανδριανάκη

Η Εμμανουέλα Ανδριανάκη γεννήθηκε το 1991. Αποφοίτησε το 2014 από το Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει εργαστεί σε διοργανώσεις όπως την 4η Biennale της Αθήνας "AGORA", την έκθεση "A Thousand Doors" υπό την αιγίδα του οργανισμού ΝΕΟΝ και της Whitechapel Gallery του Λονδίνου. Ασχολείται με τη συγγραφή κειμένων θεωρητικής πλαισίωσης και την επιμέλεια εκθέσεων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News