default-image

Τα δέκα μέτρα για το αγροτοκτηνοτροφικό

Κρήτη
Τα δέκα μέτρα για το αγροτοκτηνοτροφικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δέκα άμεσα μέτρα για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ανυπαρξία στοιχειώδους εθνικού σχεδιασμού και η πολιτική της παθητικής προσαρμογής στη νεοφιλελεύθερη ΚΑΠ καθώς και οι καταστροφικές επιλογές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του μνημονίου οδήγησαν σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση τον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

Τα κατορθώματά τους είναι γνωστά σε όλο τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο:

-Πούλησαν την Αγροτική Τράπεζα.

-Αύξησαν το ΦΠΑ σε εφόδια, ενέργεια και ζωοτροφές.

-Αύξησαν τη φορολογία των αγροτών.

-Μείωσαν τη σύνταξη του αγρότη.

-Επέφεραν μείωση κατά 20% του αγροτικού εισοδήματος.

-Δεν έκαναν ουσιαστική διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ.

-Τα ετεροχρονισμένα μέτρα που πήραν για την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό δεν ήταν ουσιώδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο πρωτογενής τομέας είναι προνομιακός χώρος για να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπαίθρου, στηριγμένο σε ομάδες παραγωγών, σε μορφές αλληλέγγυας οικονομίας και δίκτυα χωρίς μεσάζοντες για την προώθηση των προϊόντων, με δίκαιη και διαφανή κατανομή αλλά και με παραγωγική αξιοποίηση των επιδοτήσεων, με αναδιοργάνωση και αποκατάσταση του κύρους του συνεταιριστικού κινήματος και με οριστική απαλλαγή του αγροτικού κόσμου από τη λογική της διαμεσολάβησης, της συναλλαγής και της ανάθεσης σε άλλους να διαχειριστούν τα προβλήματά του.

Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστούν η αξιοπρεπής επιβίωση των γεωργών και κτηνοτρόφων, η στήριξη της ενδοχώρας, η αλληλέγγυα σχέση παραγωγού-καταναλωτή, η διατροφική επάρκεια και ασφάλεια του λαού μας και η απεξάρτηση της χώρας από τις πολυεθνικές αλυσίδες εισαγωγής τροφίμων.

Τα δέκα πρώτα άμεσα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι:

α) Ανακούφιση των αγροτών από δάνεια και οφειλές

β) Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ

γ) Μείωση κόστους παραγωγής

δ) Επαναφορά 13 σύνταξης

ε) Πρόσβαση σε γιατρό και μείωση συμμετοχής σε φάρμακα

στ) Παροχή ρευστότητας

ζ) Αναγέννηση συνεταιρισμών

η) Μέτρα φραγμού των παράνομων ελληνοποιήσεων

θ) Εξυγίανση εμπορίας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων

ι) Αύξηση κοινοτικού προϋπολογισμού.

Οι αγρότες μας πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα του αγροτικού κόσμου για να πάρει τις τύχες του στα χέρια. Οι δράσεις μας και οι προτάσεις μας υπηρετούν ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, αποτρέπουν την εγκατάλειψη των καλλιεργειών και την ερήμωση της υπαίθρου, στηρίζουν την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και ευνοούν την αναδιανομή πόρων υπέρ των μικρομεσαίων αγροτών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News