default-image

Νικητές στη μάχη της ζωής τα τρία παιδιά

Κρήτη
Νικητές στη μάχη της ζωής τα τρία παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή - που φαίνεται ότι τους χαμογέλασε με τη δύναμη του Θεού και της επιστήμης - τα δύο παιδιά που έδιναν μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Το ένα είχε προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκοκκο και το άλλο από εγκεφαλίτιδα.

Τα νέα από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της μάχης αυτής είναι καλά, σκορπώντας ανακούφιση στις δύο οικογένειες και πολύ μεγάλη ικανοποίηση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα δύο σοβαρά κρούσματα σήμαναν συναγερμό σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, όπου είχαν εισαχθεί με βαριά συμπτώματα και αβέβαιη πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας τους.

Το 16 μηνών αγοράκι που έφτασε πρώτο στο ΠΑΓΝΗ από τα Χανιά με συμπτώματα μηνιγγίτιδας παρέμεινε διασωληνωμένο στη ΜΕΘ περίπου μία εβδομάδα, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη στο πλευρό του ώστε να αποτρέψουν τις βαριές επιπτώσεις της σηψαιμίας που παρουσίασε. Η ανάρρωσή του έγινε με εντυπωσιακούς ρυθμούς και τα τελευταία 24ωρα βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εξίσου κρίσιμη ήταν η κατάσταση της υγείας του 10χρονου κοριτσιού που έφτασε με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και αμέσως μετά εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Οι γονείς της 10χρονης έζησαν πολλά 24ωρα αγωνίας, μέχρι που ήρθε η ανακούφιση.

Τρίτο "θαύμα"

Εκτός όμως από τα δύο, έγινε και τρίτο "θαύμα" που κάνει τους επιστήμονες του ΠΑΓΝΗ και το διοικητή του νοσοκομείου να εκφράζουν τη συγκίνησή τους. Πρόκειται για τον 4χρονο Αλβανό Μαρσέλ, που τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο έξω από το ΠΑΓΝΗ, όταν διέφυγε από την προσοχή του παππού του και κατέληξε στις ρόδες ενός 4x4 αυτοκινήτου, χωρίς ο οδηγός να προλάβει να αντιδράσει.

Το παιδί βγήκε περπατώντας από το σπίτι του και επέστρεψε υγιής και δυνατός.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_7lpgb8ip/

Χριστόφορος Παπαδάκης, Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News