default-image

Ευχήθηκαν στον Αντώνη Βγόντζα

Κρήτη
Ευχήθηκαν στον Αντώνη Βγόντζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φίλοι του Αντώνη Βγόντζα γέμισαν τις αίθουσες του γνωστού ξενοδοχείου Lato τo Σάββατο το απόγευμα για να ευχηθούν για την ονομαστική εορτή και για να τον ακούσουν. Του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προσπάθεια του.

Μίλησε πάνω από μια ώρα, για όλα τα καυτά θέματα και είπε αλήθειες. Για όλα όσα έχει υποστηρίξει τα τελευταία χρόνια έστω και αν αυτές δεν ήταν δημοφιλείς. Εξήγησε γιατί θέλει να είναι παρών στην εκλογική μάχη. Διαβεβαίωσε τους φίλους του, ότι ποτέ δεν ήταν σιγουρατζής και δεν εγκατέλειψε ποτέ τη σημαία.

Προσδιόρισε από την αρχή ποια είναι τα διλήμματα της επόμενης Κυριακής:

Το πρώτο δίλημμα: Τι Ευρώπη θέλουμε. Και τι σχέσεις θέλουμε να έχουμε με αυτή. Επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χαθούν ετησίως 3 δις ευρώ από τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Το δεύτερο δίλημμα: Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε. Θέλουμε καινοτόμες επενδυτικές δραστηριότητες; Θέλουμε νέες δουλειές για το μικρομεσαίο και τον άνεργο; Θέλουμε να αναπτύξουμε την έρευνα; Και στο τελευταίο ερώτημα ανέδειξε το ρόλο του σημαντικότερου ιδρύματος που έχουμε στην Ελλάδα του ΙΤΕ.

Το τρίτο δίλημμα: Τι δημόσια διοίκηση θέλουμε. Σήμερα η δημόσια διοίκηση είναι διαλυμένη διότι έχουν φύγει εκλεχτά στελέχη και χωρίς όμως να έχουν καλυφθεί τα κενά, όπως στα σχολεία, στην υγεία, στην οικονομία.

Το τέταρτο δίλημμα: Διαφθορά, ειλικρινά ή υποκριτικά όλοι είμαστε ενάντια στη διαφθορά και την ανομία. Τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν κανόνες πολιτικής ηθικής που θα πρέπει να ισχύουν για όλους.

Επίσης τόνισε τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν στην Κρήτη και στο Ηράκλειο. Έδωσε έμφαση στα έργα υποδομής, στην ανάγκη ενός νέου αεροδρομίου, στην προτεραιότητα των κάθετων αξόνων. Απαράδεκτη  η οδική σύνδεση του Ηρακλείου με τη Μεσαρά με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Και δεσμεύτηκε προσωπικά να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του πολιτικού του χώρου και ότι αυτό σημαίνει. Και τα πολλά λόγια πάνω σε αυτό είναι φτώχια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News