default-image

Στ. Θεοδωράκης: "Η Κρήτη θα δείξει το δρόμο"

Κρήτη
Στ. Θεοδωράκης: "Η Κρήτη θα δείξει το δρόμο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Κρήτη θα δώσει τον τόνο των εκλογών, εκτιμώντας ότι θα δώσει τη δύναμη που ο ίδιος προσδοκά στο "Ποτάμι".

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι οι συνεργασίες επιβάλλονται εφόσον κάποιος επιθυμεί την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τη χώρα, ωστόσο διευκρίνησε ότι το "Ποτάμι" δε δημιουργήθηκε για να στηρίξει τα προγράμματα των άλλων κομμάτων, αφού υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα ζητήματα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πριν την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο, έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης, μιλώντας με τους πολίτες που τον πλησίαζαν για να του ευχηθούν καλή επιτυχία.

Ομιλία-συζήτηση με τους πολίτες

Η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" που είχε γεμίσει από κόσμο.

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στο Ηράκλειο, δεν είναι απλά μια ομιλία όπως τόνισαν στελέχη, αλλά συζήτηση με τον κόσμο αφού επιθυμία του Σταύρου Θεοδωράκη (που το συνηθίζει άλλωστε) ήταν να μιλήσει με τον κόσμο, να δεχθεί ερωτήματα και να δώσει απαντήσεις σε αυτά. Το κλίμα πριν ξεκινήσει η ομιλία ήταν ζεστό, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να υποδέχεται τους νέους που ήταν μέσα στην αίθουσα με σέλφι φωτογραφίες που δε δίστασε να βγάλει μαζί τους.

«Η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη, θα γίνει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή. Ξανά και ξανά εκλογές θα ήταν καταστροφή. Δεν υπάρχουν λεφτά για νέα εκλογική αναμέτρηση, αυτό θα σήμαινε πως η χώρα δε θα είχε τα στοιχειώδη για να πληρώνει το Δημόσιο. Το ποτάμι έχει συγκεκριμένη πρόταση», τόνισε ο πρόεδρος του "Ποταμιού" και επεσήμανε πως «τo δημοψήφισμα είναι ανέντιμο όταν ο λαός καλείται να πάρει την ευθύνη», ύστερα από ερώτηση πολίτη.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ανεργίας μετά από ερώτηση επισήμανε πως «τo πρόβλημα της ανεργίας δε μπορεί να λυθεί γρήγορα, χρειάζεται τουλάχιστον 8 χρόνια. Σίγουρα, πρέπει να βοηθήσουμε τους άνεργους με επιδόματα και φροντίδα. Χάσαμε χρόνο με λάθος πολιτικές και διώξαμε την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Να έρθουν οι ξένοι και να επενδύσουν, αλλά σεβόμενοι τον ελληνικό νόμο και την τοπική κοινωνία. Αυτό μπορεί να γίνει εάν αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο, έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και φυσικά τα χρήματα του ΕΣΠΑ πρέπει να πάνε στις περιφέρειες».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα είπε ότι «κάποιοι είπαν ότι "χαραμίσαμε" μία ημέρα για να δείξουμε το πρόγραμμα δημόσιας διοίκησης. Με αυτό διαπιστώσαμε ότι 451 κρατικές υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης υπάρχουν στην Ελλάδα και έχουν δημιουργηθεί για επίτηδες για να εξυπηρετήσουν πολιτικά πρόσωπα τα δικά τους "παιδιά" και να αυξήσουν τον όγκο της γραφειοκρατίας. Στην Ελλάδα για να πάρει μία ομάδα παραγωγών απάντηση σε μία πρόταση χρειάζονται 33 μήνες κατά μέσο όρο ενώ στην Ε.Ε μόνο εβδομάδες, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», τόνισε.  

H χώρα μας είπε ο κ. Θεοδωράκης «έχει πλούτο», σε ερώτηση από το κοινό σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους «έχει πλούτο, τους ανθρώπους της και την γη, πλούτος υπάρχει. Τα λεφτά σε ένα μεγάλο μέρος σπαταλήθηκαν από το παλιό σύστημα σε μη αναπτυξιακά έργα και στα δικά τους παιδιά. Λογιστικά δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις και μισθούς. Λεφτά υπάρχουν στην φοροδιαφυγή και είμαστε η μόνη χώρα που αρνούμαστε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News